Windows 8 Otomotik Güncellemeyi kapattım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
3
Yer
Azərbaycan
Daha fazla  
Arkadaşlar! Uzun süren güncelleme beni sürekli sinir etdi bu yüzden bunu kapattım. 
e79zzL.png

eNaPvL.png

Orjinal lisans değilse sorun olmaz ama orjinal lisans kullanıyorsanız sıkıntı yaşarsınız.

Windows'un neden bu kadar çok açığı çıkıyor?

Bu çok sorulan ve üzerine komplo teorileri üretilen bir soru ama çok da doğru bir soru değil çünkü bu açıklar ve güncellemeler bütün yazılımların ortak kaderi. Sadece Windows değil bütün yazılımlar zamanla geliştirilip eksik kısımları tamamlanıyor veya sonradan tesbit edilen eksikler, hatalar veya açıklar bu güncellemelerle kapatılmaya çalışılıyor. Örneğin Internet Explorer gibi Firefox'un, Opera'nın ve Chrome'un da sürekli güvenlik açıkları ortaya çıkıyor ve bu açıklar yeni sürümlerle kapatılıyor. İş bunlarla da sınırlı kalmıyor, aklınıza gelebilecek her türlü yazılımın (MS Office, Open Office, Adobe Reader, Winrar, Windows Media Player, BS Player, Java, Flash Player vs..) yeni versiyonları çıkıyor. Bu yeni versiyonlar hem yeni geliştirilmiş özellikleri hem de güvenlik yamalarını ihtiva ediyor.
Peki bu açıklar/açıklıklar nasıl kullanılıyor?

Açıklar kullanılarak uzaktan komut çalıştırma, hizmet dışı bırakma (DoS) veya komut enjeksiyonu gibi saldırılar yapılarak sistemlere yetkisiz erişim sağlanabiliyor, servis dışı bırakılabiliyor veya zararlı yazılımların sistemlere bulaşması ve yayılması sağlanıyor.
Özetle, kişisel bilgilerinizin güvenliğine önem veriyorsanız güncellemeleri ihmal etmeyin.

Güvenli bir bilgisayar için asgari olarak şu 3 kural unutulmamalı:

1) Güncelleştirmeler yapılmalı
2) Antivirüs kullanılmalı ve güncellenmeli
3) Güvenlik Duvarı (Firewall) kullanılmalı

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir tek i3 işlemci olduğunu anlayabildim. :D Bence ''güncelleştirmeleri denetle, ancak karşıdan yükleme ve kurma konusundaki kararı bana bırak'' seçeneğini seç.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı