Windows 8 Pahalı ve Ucuz Sürüm Farkı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

sagitalis

Hectopat
Son düzenleyen: Moderatör:
Birini ( pahalı olanı) sıfırdan kurabiliyorsun, öbürünü (ucuz olanı) kurmak için sistemde lisanslı (ya da Loader ile etkinleştirlimiş) bir Windows 7 olması gerek ;)

Bende Loader ile cracklenmiş Windows 7 var. Şimdi ucuz olanın alsam, kesin yükleme yapılabilir değil mi? Yüklemeden kastım, sıfırdan kurulumdan bahsediyorum.

Ayrıca bu en fazla 5 kere yükleme muhabbetini de anlayamadım. (Umarım sorularım size saçma gelmiyordur. İnternete bayağı uzak kaldım bu aralar.)

Emin olmak istiyorum. Sonradan elimde patlasın istemiyorum. :D

Google'dan da bayağı araştırma yaptım. Kafam şu an o kadar karışıkki anlatamam :( Soruyu en basit haliyle şöyle sorayım. Şimdi ben diyelim 129 tl olanı, (yani ucuz olanı) aldım. Bunu kurmak için windows 7'yi açtıktan sonra dvd'yi takıp setup'a tıklayarak mı kurulum yapacağım, yoksa direk biosta boot edip kurulum yapabilecek miyim?

2. yol bana çok daha sağlıklı geliyor. Çünkü yarın bir gün hard diski değiştirmek istediğimde sıfırdan kurulum yapmak varken, önce Windows 7'yi sonra üstüne Windows 8 kurmak çok zor olacak.

Sana zaten iki şekilde de key veriyorlar. Bir kere yükseltirsin ondan sonra bir Windows 8 DVD'si yaparsın kendine. Kurarken anahtarını girersin. O iki sürüm arasında fark olmuyor. Ikisi de Windows 8.

Ya nasıl fark olmuyor? O zaman enayi mi adam 200 TL daha fazla veriyor?

Bak olay aynen dediğim gibi: Yükseltme lisansı ile sıfır kurulum falan yapamazsın. Ancak var olan Windows üzerine kurarsın ki bu pek sağlıklı değil. Ama öbür lisansla sıfırdan da kurulum yaparsın. 129 TL olan BIOS'tan boot edip kuramıyorsun işte! Fark burada!

İkinci yol daha sağlıklı ve almışken pahalı olanı al diyorum.

Evet en sağlıklısı sıfırdan kurulum yapabilmek ama çok pahalı işte. Ayrıca 1 Şubat itibariyle 500 küsür tl olacakmış.

Peki şöyle yapamaz mıyım? Torrentte tr_windows_8_pro_vl_x86_dvd_917731.iso (Orijinal msdn sürümü) dosyasını buldum. (Linki açıktan vermeyeyim. :D)

Şimdi bunu indirsem ve 129 tl'ye aldığım şifreyi girsem, sıfırdan kurulum yapamaz mıyım?

Lisans çeşitleri de var.

Windows 8 Upgrade
Windows 8 OEM
Windows 8 Retail

Başka var mı bilmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı