Windows 8 Pro Oem-Box-Bsa-Microsoft Polemigi

• Konuyu başlatan Raa
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 4
  • Görüntüleme 1.587

Raa

Hectopat
Daha fazla  
Gecen hafta yeni topladigim bilgisayarima 1 sene once firmamin fazladan almis oldugu ve hic acilmamis faturali OEM ingilizce windows 8'i problemsiz yukledim. Buraya kadar problem yok fakat anladigim kadariyla

Microsoft ve genel lisanslama prosedurlerine gore OEM işletim sistemi yeni bir bilgisayar ile birlikte alınmak zorunda ve aynı faturada ikisinin de mevcut olması gerekmekte veya biraz daha pahali olan KUTU olarak almak ve problemsiz istedigimiz bir bilgisayara yukleme ozgurlugumuzun olmasi.

Sizlere sormak istedigim Ingilizce Windows kullanmayi tercih ettigimden dolayi Microsoft Us

den online olarak satin almayi dusundugum windows 8.1 Pro "BOX-KUTU" sayiliyor mu?

Sayiliyorsa (sadece urun anahtari icin digital olarak satin alacagimdan dolayi) Email olarak online fatura turu bir belge olacagindan bu belgeyi Microsoft Turkiye, BSA Turkiye gibi firmalar kabul edecekmi?

Yeni bir hazir bilgisayar alirken yaninda OEM windows satin alip kullanabilmenize ve ayni faturada olunca Windows Turkiye ve BSA tarafindan onaylanan bir prosedur varken
Yeni bir sistem toplarken ve bu parcalari degisik firmalardan satin alirken hangi faturada veya hangi parcanin yaninda oem windows'un olmasi windows lisans kurallari geregi onaylanacaktir. (Ornek olarak windows oem ve ramleri bir firmadan, diger bilesenleri baska bir firmadan almak) veya bu demek oluyor ki yeni bir sistem toplarken kutu almaliyiz..
Bana yaninda yeni bir bilgisayar satmadan oem windows satabilen buyuk firmalara karsi Microsoft nasil izin veriyor oda ayri bir mevzu.

Zaman ayirdiginiz icin tesekkur ederim.

Windows 8'i yükleyip aktif hale getirdiyseniz sorun yok. Microsoft aktivasyon aşamasında böyle şeyleri kontrol etmiyor şimdilik. Ama windows 10 ile daha sıkı aktivasyon işlemi uygulayacağı yönünde söylentiler çıktı.

Microsoft ve genel lisanslama prosedurlerine gore OEM işletim sistemi yeni bir bilgisayar ile birlikte alınmak zorunda ve aynı faturada ikisinin de mevcut olması gerekmekte veya biraz daha pahali olan KUTU olarak almak ve problemsiz istedigimiz bir bilgisayara yukleme ozgurlugumuzun olmasi.
Sizin dediğiniz doğru ama siz bilgisayarınıza hiç windows satın almadıysanız anakartınızla eşleşen windows olmadığı için ilk kez eşleştirme yapılmış olacak o yüzden sorun olmaz. Ama mesela daha önce eski versiyon Windows ile anakartınız eşleşmiş olsaydı. Ya yükseltme yapmanız lazımdı ya da kutulu versiyon almanız.
Şu anki sistemde başka bilgisayardaki windows'u yükleyip kendi bilgisayarınızda yükseltme yapsanız hiç bir şekilde aktivasyon hatası almıyorsunuz. İleride değişebilir tabi.
Windows 10 ile beraber Undock (kaldırma) sistemi gelecek diyorlar. Yani kişisel olarak istediğiniz bilgisayara orijinal Windows'unuzu kuracaksınız. Ama kurduğunuz anda 30 gün içerisinde ikisinden birini kaldırmanız için size uyarı verilecek. Ama bu sistem Oem lisanslama için geçerli olurmu bilmem.

Yeni bir hazir bilgisayar alirken yaninda OEM windows satin alip kullanabilmenize ve ayni faturada olunca Windows Turkiye ve BSA tarafindan onaylanan bir prosedur varken
Yeni bir sistem toplarken ve bu parcalari degisik firmalardan satin alirken hangi faturada veya hangi parcanin yaninda oem windows'un olmasi windows lisans kurallari geregi onaylanacaktir. (Ornek olarak windows oem ve ramleri bir firmadan, diger bilesenleri baska bir firmadan almak) veya bu demek oluyor ki yeni bir sistem toplarken kutu almaliyiz..
Bana yaninda yeni bir bilgisayar satmadan oem windows satabilen buyuk firmalara karsi Microsoft nasil izin veriyor oda ayri bir mevzu.
İşletim sistemi anakart ile eşleşir. Sadece anakart faturasıyla beraber olması yeterli. Ama dediğim gibi Microsoft şimdilik böyle şeylerle uğraşmıyor aktivasyon başarılı oluyor. Eğer işyeriniz için kurmuyorsanız fazla dert etmeyin.

Son düzenleme:
Windows 8'i yükleyip aktif hale getirdiyseniz sorun yok. Microsoft aktivasyon aşamasında böyle şeyleri kontrol etmiyor şimdilik. Ama windows 10 ile daha sıkı aktivasyon işlemi uygulayacağı yönünde söylentiler çıktı.

Yukleme sonrasi sorunsuz bir sekilde oem aktivasyon gerceklesti. Sirketime belirli araliklarla BSA kontrole gelebiliyor. Bir dahaki sefere geldiklerinde siz bu topladiginiz bilgisayariniza faturali oem yuklemissiniz fakat windows oem faturanizin icinde bu bilgisayarinizin parcalari veya bilgisayar yok bu sebepten kutu yuklemeliydiniz diyeceklerdir diye endiseleniyorum. Bu sebepten internetten ingilizce tercih ettigim icin microsoft usa online dan windows 8 pro satin almayi dusunuyorum ama onunda email ile birlikte gelecek faturasini kabul ederler mi ve digital version kutu yerine gececekmi onu ogrenmek istiyorum. Bilgisayarimi ofiste kullandigim in ozellikle sizlere sormak istedim. Sanirim en dogrusu Microsoft Turkiye'yi arayip bir danismak. Tesekkurler.

Dediğim gibi anakartla almanız yeterli. Sonuçta bilgisayar parçaları ayrı ayrı olarak satılabiliyor. Ve sizin istediğiniz parçayı istediğiniz tedarikçiden almanıza kimse karışamaz. Kutulu almak yerine anakart ile beraber oem almak işinize geliyorsa öyle yapın.
Ayrıca pro yerine single language versiyonunu da tercih edebilirsiniz. Kullanım anlamında çok fark yok aralarında.
Windows 8 Sürümleri Arasındaki Farklar - Technopat

Ben de Windows 8.1 Pro yüklü yükseltme versiyonuyla ucuz geldiği için ama getirdiği hiç bir özelliği kullanmıyorum.

Dediğim gibi anakartla almanız yeterli. Sonuçta bilgisayar parçaları ayrı ayrı olarak satılabiliyor. Ve sizin istediğiniz parçayı istediğiniz tedarikçiden almanıza kimse karışamaz. Kutulu almak yerine anakart ile beraber oem almak işinize geliyorsa öyle yapın.

Onceden bilseydim dediginize gore anakartla oem windowsu ayni yerden alirdim ve faturasi tek oldugu icin problem olmazdi fakat bahsettigim gibi oem windowslar gecen sene alinmisti artan hic kullanilmamis bir taneyi yeni topladigim bilgisayarda sorunsuz aktive edip kullandim fakat bahsetmis oldugum problemlerle karsilasabilirim diye dusunuyorum.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı