Windows 8 Satın Alma ve Yükseltme İşlemleri

Makaleler
12
Yer
İzmit
Daha fazla  
Öncelikle herkese merhaba arkadaşlar. Benim sorum çıkmış olan Windows 8'i satın alma hakkında bilgi edinmek ve aklıma takılan sorulara yanıt aramak.

Baştan başlayacak olursam ben de Windows 7 Ult. Loader hâli var. Yani orijinal değil ve ben Windows 8'i satın alıp yükseltmek istiyorum lakin bunlarla ilgili birkaç sorum olacak.

1. Windows 8'i 79 TL karşılığında mı satın alacağım, yoksa kullandığım W7 orijinal olmadığı için farklı bir fiyat mı var?
2. Windows 8'i kurarken program günceller gibi yükseltilecek mi, yoksa baştan format atma imkanım olacak mı?
3. Satın aldığım W8'de kullanım sınırı olacak mı?
4. Karşıdan yüklenen "iso" dosyası PC'de silindiğinde Steam'dan oyun indirir gibi istediğim zaman tekrar indirebilecek miyim?
5. Hangi Windows 8 sürümünü önerirsiniz?

Eklemek istediğiniz veya bu sorularla paralel olan bilgiler varsa eklerseniz sevinirim.

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
1- Öncelikle http://view.atdmt.com/action/FY13_W...http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=259439 bu linkten Windows 8 Yükseltme Aracını yükleceksin. Öncelikle bilgisayarını tarayacak. Windows 8 ile uyumlu olmayan program veya driver varsa seni uyaracak. Bu aşamlardan sonra satın alma kısmına geleceksin. Orada bir fiyat belirecek. Bende 75 TL yazıyordu. 4TL indirim neyden kaynaklandı anlamadım ama neyse

2- Satın aldıktan sonra internet üzerinden Windows 8 bilgisayarına indirilecek. Benim tavsiyem medya oluştur diyerek .iso dosyasını bilgisayarına kaydetmen. Daha sonra bu dosyayı DVD'ye yazdırırsın. Elinde bir Windows 8 yükleme DVD'si olmuş olur. Ya da USB üzerinden de yükleme yapabilirsin.

3- 5 bilgisayara kadar yükleme hakkın olacak.

4- Bu konuda bir bilgim yok ben de merak ettim.

5- Herhangi bir sürüm önerim yok. Ben PRO'yü yüklüyorum. Zaten 79 TL yazan teklif de PRO sürümü için geçerli.

NOT : Evinde birkaç tane bilgisayar varsa 64 Bit olandan yükleme aracını çalıştır. 32 Bit olandan çalıştırırsan 32 Bit Windows 8'i inidirecek.

Yanıtınız için teşekkür ederim. 5 bilgisayara kadar yükleme hakkı diye bahsedilen şey 5 pc'de aynı lisansı kullanma değil mi? Yoksa aynı PC'ye 5 yüklemeden sonra tekrar satın alma gibi bir durum yok.

Elimdeki Windows 7 Loader olması bir sorun yaratır mı ve elimize bir ürün kodu mu verilecek yoksa her setup farklı bir mod. sayesinde mi orijinal olduğunu doğrulayacak?

4.soruma da yanıt bulabilirsem en kısa sürede W8 Orijinal sahibi olmuş olacağım ve bu konu sayesinde bir çok kişi bilgi edinecek ki, CHIP Forum'daki hesabım üzerinden bu çeşit gelen sorulara bu konunun linkini vereceğim.

5 PC'de de aynı lisansı kullanacak. Windows 7 Loader değil de başka bir Loader kurulu bilgisayarıma sorunsuz bir şekilde yükledim. Bir sıkıntı çıkarmadı. Elinizdekiyle zaten güncelleştirmeleri yapabiliyorsanız sıkıntı çıkmayacaktır.

Teşekkür ederim. Peki bu durumdan ne zamana kadar yararlanabiliyoruz? Bir tarih var mı?

Bu 5PC olayı biraz karışık. Yani 5 PC'ye sınırsız yükleme imkanı mı veriyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…