Windows 8 kurduktan sonra USB 3.0 cihazlarınız USB 3.0 portlarına taktığınızda çalışmıyorsa USB 3.0 sürücüsünü güncellemeniz gerekiyor. Windows 8 ile birlikte gelen USB 3.0 sürücüsü güncel değil ve sorunlu. Bu yüzden güncel sürücüyü üreticinin sitesinden indirmeniz gerekiyor.
Sürücüyü bulamadıysanız bilgisayar modelinizi belirten bir mesajı konu altına yazın, yardımcı olalım
Recep bey ben Windows 8 Pro 64 Bit kullanıyorum ve bu sürücüyü yüklemeye çalıştığımda bu sistem yüklemek için desteklenmiyor diyor ne yaptıysam yükleyemedim. Anakartım Asus Maximus V Gene Z77.
Yüklemeye çalıştığım zaman " Bu sistem, yazılım yükleme gereksinimlerini karşılamıyor." hatası veriyor. Bu sürücüyü yüklemeyi daha önce denemiştim. Windows 7 kullanırken böyle bir problemle karşılaşmamıştım.
http://downloadmirror.intel.com/20775/eng/infinst_autol.exe
Soru soran arkadaşlar Verdiğimi "-overall" komutu ile çalıştırın. Bioslarınızın güncel olup olmadığını kontrol din güncel değilse güncelleyin, Eğer düzelme olmadı ise bioslarınızdan usb ile ilgili olan bölümleri kontrol edip HCI yazan bir yer var ise Bunu xHCI yapın. XHCI olan seçenek olarak değil açılıp kapanabilen bir Şıkta olabilir.