Windows 8 ve 8.1 neden tutmadı?

Geri kafalılık. Windows 7'nin başlat menüsü yokmuş.
Windows 7 kullanıcıları Windows 8'e geçince Metro arayüzünü beğenmedikleri halde sırf Metro'yu bahane etmemek için "Windows 8 oyun açmıyor, Windows 7 Forever!" diyorlardı
Windows 10 için de başta böyle diyorlardı fakat sonradan çoğu insan Windows 10'a geçti.
Özetle, Windows 8 ve 8.1'in tutmamasının nedeni Metro arayüzüne karşı olan ön yargıdır.

Hepsi aynı Windows 7 çıktığında "XP candır baba." diyorlardı. Windows XP çıktığında "98 en iyisi" diyorlardı. Sorun insanların yeniliğe kapalı olması. Windows 7 savunucuları şimdi Windows 8.1'ci oldu.

Evet Windows 8 ve 8.1 çok güzel işletim sistemiydi ancak bu son zamanlar için geçerli. İlk çıktığı zaman şu an Windows 10'un verdiği zulümün on katı kadar zulüm veriyordu. O zamandan dolayı şimdiki antipatikliği hala sürüyor. Bir de Windows 7 gibi bir efsane işletim sistemi vardı o yüzden Windows 8 ve 8.1 daha rahat kötüleniyordu. Şimdi Microsoft durumu kurtardı ama çok geç kaldı.

Aslında haklısın. Özellikle de 8.1 ilk çıktığı zamanlarda çoğu insanda sorunlara neden olmuştu. Lakin sonradan gelen yama güncellemeleri sonrası sorun kalmadı neredeyse.
Mesela Windows 10 1607 sürümünde CS:GO'da 30 FPS kilitlenme sorunu vardı, sonradan çözülmüştü.
Bir işletim sistemini çıkar çıkmaz kurmak doğru değil. Birçok sorun çıkabilir.

Bende 400MB RAM.

Windows 8 daha çok tabletler için çıkmış gibiydi ve başlat menüsü yok olmuştu daha sonra Windows 8.1 ile başlat menüsünü geri getirip hatalarından döndüler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…