Geri kafalılık. Windows 7'nin başlat menüsü yokmuş. 
Windows 7 kullanıcıları Windows 8'e geçince Metro arayüzünü beğenmedikleri halde sırf Metro'yu bahane etmemek için "Windows 8 oyun açmıyor, Windows 7 Forever!" diyorlardıGeri kafalılık. Windows 7'nin başlat menüsü yokmuş.![]()
Hepsi aynı Windows 7 çıktığında "XP candır baba." diyorlardı. Windows XP çıktığında "98 en iyisi" diyorlardı. Sorun insanların yeniliğe kapalı olması. Windows 7 savunucuları şimdi Windows 8.1'ci oldu.Windows 7 kullanıcıları Windows 8'e geçince Metro arayüzünü beğenmedikleri halde sırf Metro'yu bahane etmemek için "Windows 8 oyun açmıyor, Windows 7 Forever!" diyorlardı
Windows 10 için de başta böyle diyorlardı fakat sonradan çoğu insan Windows 10'a geçti.
Özetle, Windows 8 ve 8.1'in tutmamasının nedeni Metro arayüzüne karşı olan ön yargıdır.
Aslında haklısın. Özellikle de 8.1 ilk çıktığı zamanlarda çoğu insanda sorunlara neden olmuştu. Lakin sonradan gelen yama güncellemeleri sonrası sorun kalmadı neredeyse.Evet Windows 8 ve 8.1 çok güzel işletim sistemiydi ancak bu son zamanlar için geçerli. İlk çıktığı zaman şu an Windows 10'un verdiği zulümün on katı kadar zulüm veriyordu. O zamandan dolayı şimdiki antipatikliği hala sürüyor. Bir de Windows 7 gibi bir efsane işletim sistemi vardı o yüzden Windows 8 ve 8.1 daha rahat kötüleniyordu. Şimdi Microsoft durumu kurtardı ama çok geç kaldı.
Bende 400MB RAM.Sabah 240 GB'lık Kingston UV400 diskimi 54.9 GB kadar küçülttüm ve oraya Windows 8.1 Pro kurulumu yaptım.
Yahu bir işletim sistemi nasıl bu kadar az RAM yer ve nasıl bu kadar hızlı çalışır?
Yorumu size bırakıyorum;
Eki Görüntüle 511823
Bu da Windows 10;
Eki Görüntüle 511824
Aslında Windows 10'da arkada belli işlemler açıktı fakat onlar bile en fazla 500 MB yiyor. Hatta çoğu zaman ilk açılışta 2.5 GB oluyor. Yani Windows 10 en az 2 GB RAM yerken Windows 8.1 sadece 950 MB civarında RAM yiyor.
Ayrıca biraz daha hızlı çalışıyor. İki sistem arasında geçiş yapıp biraz kullanınca hemen anlıyorum. Microsoft cidden Windows 10'da (özellikle de 1703 ve sonrasında) bozdu. 1607 ve 1507 yine iyiydi fakat 1703 ve sonrası kötü.
Çünkü Windows 8 optimizasyonu berbattı ayrıca başlat menüsü bayağı değişmişti.8.1 tuttu, 8 tutmadı.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.