Windows 8'de Kablosuz İnternetin Kesilmesi

Mr 009

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba herkese iyi forumlar diliyorum.

Bir sorum olucak asus x550 l leptobum var. Bunda win 8.0 orjinal sürümü var ve ben bunu recovery yaparak yedeği aldım. Sorunum şuydu. Çok memnundum bilgisayarımdan fakat wireless problemi yaşıyordum. Defalarca recovery yapmama rağmen anladım ki işletim sistemi ile alakalı bir problem var. Yeni modem almama rağmen yan odadan wifi 3 -4 diş çekiyor fakat çok sık kesilmeler oluyor. Benimde canıma tak etti üniversiteye hazırlanıyorum. Sıkıldım bu kopuntulardan. Herneyse pc ye ubuntu kurdum ve bu kesilmeler hiç olmadı. Gayet hızlı bir şekilde yan odadan interneti kullanıyordum. Anladım ki bu işletim sistemi ile alakalı. Yani ubuntuda kesilmeler olmuyor. Fakat win8 de oluyor. Bende bunu çözmek için orjinal win 8 yerine internetten indireceğim win 8 i kurmaya karar verdim. Bide şansımı böyle denemek istedim.

Fakat usb ye yazmış olduğum win8 de boot ekranına geldiğinde usb yi görmüyor. Fakat ubuntunun yazılı olduğu usb yi takınca görüyor. Bende flashdan kaynaklanır diye yer değiştirdim ama yinede win 8 in olduğu usb yi görmediğini gördüm. Bunun sorununu nasıl çözebilirim? 2 tane win 8 indirdim 2 sinide okumadı ama mac os x ubuntu yu takınca okuyor. Bunun sebebini nasıl çözebilirim? (diğer pc ye takınca yine win 8 flashı okuyor ama benim leptopta okumuyor.. )

Bu arada bir araştırma yaptım tabiki orjinal win 8 den vazgeçtiğimden dolayı forumlarda aradım yeni leptop alan herkeste bu problem var ve ben bu problemi çözmek istiyorum. Driver falan güncelledim ama hala kesintiler oluyor. 2 çözümden biri kaldı. Ubuntu da kesmedi açıkçası hem geç açılıyor hemde hiç bişey kurulmuyor. Bide çocukluktan beri kodlarla alakam olmadığı için biraz uğraştırıcı bir işletim sistemi. Ben bu kesilmelerden kurtulmak istiyorum. Çözümü sizin yorumlarınıza bırakıyorum. Herkese iyi forumlar.. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 8'de böyle bir sorun vardı ve 8.1'e güncelleme ile kolaylıkla çözülebiliyordu. Windows 8 kulalnıyorsanız 8.1'e güncelleyin, yüksek ihtimalle çözülecektir. USB probleminizi de BIOS'u sıfırlayarak ya da Secure Boot'u açarak çözebilirsiniz. CSM ayarı varsa da Enable konumuna getirin. Windows 8.1 kurun.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı