Windows 8'den hangi işletim sistemine geçilmeli?

Hocam sebep nedir?

Hocam bu ne işe yarıyor pek anlamadım.

8.1 de FPS düşüşü yaşıyorum bir yere gitmem gerekeçek bakamıyacağım.

Windows 10'a geçerseniz ciddi anlamda performans kaybı yaşarsınız en az 4 GB RAM ve SSD olmadan stabil Windows 10 kullanamazsınız 8.1 kurmak istemiyorsanız GNU Linux gibi alternatif işletim sistemlerine geçin.

Hocam bu ne işe yarıyor pek anlamadım.

Windows 8.1'in hafifletilmiş versiyonu. Genelde ATM cihazlar v.b gömülü sistemler için kullanılır ancak masaüstü PC lerde gayet güzel performans veriyor. Standart bir kullanıcıya Pro sürümden çok bir farkı yok.

Hocam oyun oynamazsanız sizin gibi yeni geçecek bir kullanıcı için Linux Mint Xfce (sanırım buydu, pek emin değilim) önerebilirim.
Ya da Dual-Boot şeklinde kurabilirsiniz.

Win 8 artık kullanılmaz (sanırım desteği kesildi)
Belki şu konu yardımcı olabilir.
Konu sahibi Google (Google olduğundan emin değilim) açıkken 500 MB RAM kullanıldığı söylüyor.
Yakın bir zamanda bende deneyeceğim.

Windows 10 kurmak isterseniz bu konudan yardım alın.
HDD ve 3 GB RAM ile kullanabilirsiniz diye düşünüyorum.
Bende 6 GB RAM var sistem boşta 1.2-1.5 GB RAM kullanıyor (yukarıda attığım konu ile düzenledim bende).
HDD ile bile rahat kullanabiliyorum.

Bana soracak olursanız Linux Mint ile Win 8.1'i Dual Boot yapmanız en iyi seçenek olur.

Hocam bu oyunlar için Vista'ya da XP yapacağım RAM'i daha az kullanırlar 3GB RAM var Windows 8 de 1.7 gbını kullanıyor oyun yokken.

Hocam modlamak derken pek anlamadım.

Ben W8.1 64 Bit kullanıyorum boşta 700 MB kullanıyor. 32 Bit sürüm daha da az kullanır.

Bazı ayarlarını vs. yaparsan Windows 8.1 32bit versiyonu gayet hafif olacaktır. Linux dağıtımlarını da deneyebilirsin ama oyun konusunda sana zorluk çıkartacaktır ve ilk defa kullanacaksan çok zorlanırsın. Senin için şu anda en iyisi 32bit Windows 8.1.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…