Windows 8'e Geçiş

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Arkadaşlar bu sorunlardan artık bıktım. Şimdi de Battlefield 3 açınca oyun ve bilgisayar sürekli takılıyor yani halk tabiriyle ''kasıyor''. Cidden bıktım. HD Tune ile tarama yapıyorum ortasında mavi ekran veriyor. HD Tune'un Health kısmında zaten warning yazıyor ve (C5) Current Pending Sector sarı işaretli yani warning durumunda. Artık sorun ne? Tam bir format atmak istiyorum. Windows 8'e geçmek istiyorum ama orjinal alamam tabii ki. Nasıl yaparım neler lazım bana detaylı bir rehber lazım. Şimdiden sağolun.

Windows 8'de neler yapılıyor, nasıl yapılıyor bunlarla ilgili videolarıma bakabilirsin. Kurulum esnasında ise normal format gibi kuracaksın. Format bittikten sonraki gelen adımlarda windows hesabı oluştur diyor bunu atlamanı öneririm çünkü hotmail hesabı da windows hesabı yerine geçiyor. Onu kurulum bitince mağazadan bir şey indirirken kaydedersin. Etkinleştirmeyi ise komutlarla yapıyorsun. Eğer yapamam dersen bununla ilgili otomatik kuran programlar mevcut. Sen kur gel icabına bakarız ;)

Öncelikle sorunun derecesini, varsa düzeltme için yapılabilecekleri denemek lazım. Win.8 e geçmekle, format atmakla sorun düzelmeyip gene devam edebilir.

Hangi sistemi kullanıyorsunuz? Harddiskinizin markası nedir?
(C5) Current Pending Sector değeri nedir?
Reallocated sector count satırında değerler nedir?

İlk aşama chkdsk yapılabilir. Hataları düzelt, varsa bozuk bölümleri onar seçeneğini kullanarak.
En sağlıklı sonuç için: Harddisk üreticinizin kendi ürünleri için ürettiği diagnostik araçları vardır. Bu araçlar kullanılarak detaylı bir test yapabilirsiniz.
Bunları yaptıktan sonra HDD tune ile değerlerine tekrar bakın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam HDD 8 yıllık Samsung marka ve araçlarının bulamadım. Bahsettiğiniz değerleri en kısa zamanda paylaşacağım. Hayırmsorunun kaynağı vs. belli olmaması çok canımımsıkıyor.

Markasını HW Monitör Pro ile bile bulabilirsin. Bu program sıcaklıkları gösteren bir program fakat marka ve modeli de gösteriyor. Eğer bulamasan bile HDD üstünde bile yazıyor. :) ki sorun HDD'den bile olabilir. Ekran kartı olmayabilir.

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı