Windows 8'in Açılma Süresi

tirej

Hectopat
Merhaba arkadaşlar Windows 8'i önce yeni bir bilgisayara (UEFI BIOS'a sahip) yükledim. Açılma süresi 70 sn den 20sn'ye düştü. Şimdi benim emektara( Casper TW8 model anakartlı) bilgisayara da kurmak istiyorum; ama yüklü bir sürü programın olduğu için ne kadar gerekli ona karar verebilmek için önce benzer özellikte (bununla kastettiğim eski tip BIOS yüklü ) bilgisayara kurmuş arkadaşların fikrini almak istiyorum. Bildiğiniz üzere BIOS ekranının geçme süresi 15 sn sürüyor Windows 8 bunu da kısaltır mı? Elimde bir HDD Caddy var. Piyasadan 120 GB bir SSD disk alıp takarsam bilgisayarda nasıl bir değişiklik hissederim ? (İşlemci P8600 2.4 Ghz, ekran kartı Nvidia GTM 9300 seris, 4 GB DDR2 800 Mhz RAM)

İlginize şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Halen Casper kullanıcısı olarak bu forumda yer almaktan utansam da malesef 1 sene daha bu bilgisayarı kullanmaya devam etmek zorundayım. Bende de T9600 işlemcili TW8 serisi var. Öncelikle BIOS güncellemesi yap ve daha sonra Windows 8' i kur. Windows 8 farkını yaşa. Hele bir de SSD alıp Windows 8' i ona yüklersen senden iyisi yok. :) Açılış tuşuna basmamdan sonra 35 saniyeyi bulmuyor metro arayüzünün açılması. SSD ile sanırım bu sayı 25' e kadar inecektir. Bir de eğer oyun oynuyorsan bilgisayarında ve hali hazırda bilgisayarın termal macunu hiç değişmediyse onu da değiştir ve fanı temizle. Büyük bir performans farkı yaratıyor. Windows 8 zaten ekran kartı driverı dışında hepsini otomatik yüklüyor. Windows 8 ile birlikte bilgisayar daha hızlı ve oyunlarda daha kararlı çalışmaya başladı. Ancak Windows 8 özelliği olan aynı anda ekranı ikiye bölüp iki işi aynı anda yapma olayı bizim bilgisayarlarda olmuyor. Çünkü çözünürlük yetmiyor. Ana geçmeni kesinlikle tavsiye ediyorum.

Teşekkür ediyorum, termal macun olayını hiç bilmiyordum sayenizde öğrendim. Bir sorum daha olacak Casper firmasında BIOS bulamadım. Recep beyin (Recep Baltaş) bu siteden paylaştığı BIOS'la güncellemiştim o da eski kalıyor. Siz BIOS'u nasıl güncellediniz.? (Sizin bilgisayar da TW8 olduğuna göre anakartlar aynı )

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı