Burak Alkan
Megapat
Daha fazla
- Meslek
- Judge Dredd
İster inanın ister inanmayın da... Windows 7 şu an benim için XP gibi. Abartılı belki ama öyle. Kaba tabirle Windows 8 'in her yanı daha klas.
Ben de kendi Windows 8 deneyimlerimden bahsedeyim. Öncelikle başlatın eski başlata göre daha pratik faydalı olduğunu söyleyemeyeceğim, alışması bir dert, alışsan bile eski başlatın pratikliği yok, aramaları kategorilere göre falan yapıyor ki bu da gereksiz zaman kaybından başka bir şey degil bence. Sonra dual boot kullanmayı düşünüyorsan kesinlikle hiç tavsiye etmem, belki bana özel bir durumdur ama ben çok sıkıntısını yaşadım özellikle güncelleme için yeniden başlatma esnasından yanlışlıkla diğer sistemi açarsan resmen sapıtıyor sistem.
Açılmıyor, disk hatası vs vs açılsa da siyah bir ekranda kalıyordum reset çekmek zorunda kalıyordum. Sonra şu performans olayına gececek olursak fazladan bir performans gözlemleyemedim en azından günlük kullanımda, tek gözle görülür hissedilir performansı acılış kapanıştaydı ki o bile bazen Windows 7'yi aratmıyordu ama genel olarak acılış kapanışı hızlı.
Başlat yerine birkaç alternatif program kullandım ama nedendir bilmiyorum sistemi aşırı kasıyor o programlar. Betasından beri kullanan biri olarak ben bir artısını görmedim eksisini çok gördüm diyebilirim tabii bu bana göre. Sen de bir dene tecrübe et ona göre kararını ver ilk başta zaten sıkılırsın alıştığında hoşuna giderse kullanmaya devam edersin.
Aynen; sanki Windows 7, XP'ye yapılmış bir tema gibi geliyor. Tabi bu kadar fark yok fakat sıkılmışım galiba 7'den bundan böyle.
- - - Güncellendi - - -
İşletim sistemini test eden yazarlar yapmıyor bu yorumu, sen nasıl çıkardın bu kadar bilgiyi merak ettim. En basitinden, arama bölümü 7'ye göre daha pratik ve daha görsel. Becerememeniz sizin cahilliğiniz.
Neyi becerememişim arkadaşım, ergen ergen yorum yapıyorsun. Betasından beri kullanıyorum diyorum, yazıklarımı okudun mu acaba onu merak ettim. Araması bana göre win 7 ninkinden daha kötü cünkü win 7 de başlata yazar yazmaz bütün sonuçlar önünde oluyordu arama yaptıktan sonra yok tek tek katogorilere tıklamak zorunda kalmıyordun.
Saldırgan yorumları bırak kendi düşünceni yazıyorsan yaz. Ben belki faydası olur diye arkadaşa izlenimlerimi aktardım. Görsel olan da kutucuklarımı acaba. Görselligiyle ilgilenmiyorum ben, benim için önemli olan stabilitesi ve performansı.
Ben de kendi Windows 8 deneyimlerimden bahsedeyim. Öncelikle başlatın eski başlata göre daha pratik faydalı olduğunu söyleyemeyeceğim, alışması bir dert, alışsan bile eski başlatın pratikliği yok.
Aramaları kategorilere göre falan yapıyor ki bu da gereksiz zaman kaybından başka bir şey degil bence.
Sonra dual boot kullanmayı düşünüyorsan kesinlikle hiç tavsiye etmem, belki bana özel bir durumdur ama ben çok sıkıntısını yaşadım özellikle güncelleme için yeniden başlatma esnasından yanlışlıkla diğer sistemi açarsan resmen sapıtıyor sistem.
Açılmıyor, disk hatası vs vs açılsa da siyah bir ekranda kalıyordum reset çekmek zorunda kalıyordum.
Başlat yerine birkaç alternatif program kullandım ama nedendir bilmiyorum sistemi aşırı kasıyor o programlar.
Betasından beri kullanan biri olarak ben bir artısını görmedim eksisini çok gördüm diyebilirim tabii bu bana göre. Sen de bir dene tecrübe et ona göre kararını ver ilk başta zaten sıkılırsın alıştığında hoşuna giderse kullanmaya devam edersin.
İyi o zaman, sen Beta'dan beri kullanıyorsun, ben Developer sürümünden beri. Ve diyorum ki Windows 8 gelmiş geçmiş en kullanışlı işletim sistemidir.