Windows 9 ve iPhone 9 neden çıkmadı?

Bu bilgiyi nereden salladiniz? Windows 10 da o zaman Windows 1 olarak algilanirdi dediginiz sey dogru olsaydi.

Kaynak da yanlis bilgi vermis :)

Oyle bir sey cogu yazilimda yok. Varsa bile ayni sekilde kontrol edilmiyor. Edilse bile isme gore degil surume gore kontrol ediliyor. Hadi isme gore edildi diyelim, yine her yazilimda "Windows 9x" formatinda girilmemis olabilir. "Windows 95 || Windows 98" seklinde bir yazimi daha dogru olurdu.

Hadi hepsi oldu diyelim, ufak bir guncellemeyle duzeltilirdi hemen. Yani bu kadar minik bir ihtimal icin isimlendirmenin degismesi asiri mantiksiz.

Kaynak da yanlis bilgi vermis :)

Oyle bir sey cogu yazilimda yok. Varsa bile ayni sekilde kontrol edilmiyor. Edilse bile isme gore degil surume gore kontrol ediliyor. Hadi isme gore edildi diyelim, yine her yazilimda "Windows 9x" formatinda girilmemis olabilir. "Windows 95 || Windows 98" seklinde bir yazimi daha dogru olurdu.

Hadi hepsi oldu diyelim, ufak bir guncellemeyle duzeltilirdi hemen. Yani bu kadar minik bir ihtimal icin isimlendirmenin degismesi asiri mantiksiz.
Ben de bunu dedim zaten. İşletim sisteminin ismi sırf bu olaydan dolayı değişmez. Çünkü çok ufak bir ihtimal. Windows 9'un atlanmasının nedeni pazarlama stratejisi ve Windows 8.1'in zaten Windows 9 olması.

Windows 9 dediğin 8.1'di. Apple iPhone 9'u niye çıkarmadı bilmiyorum ancak iPhone serisinin 10. yılına denk geldiği için 9'u atlayıp X yaptı ismini muhtemelen.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı