Arkadaşlar merhaba.
Durum şu Windows açıldığında PC restart atıyor. Sorun nereden olabilir?
Fark ettiğim bir şey var. HDD led ışığı ilk açılışta yanmayınca pc de açılmıyor. Videeya da dikkat ederseniz görürsünüz. Acaba sorun nerede ?
Buna istinaden benim sorunum galiba 8. sn de olan olay ama enteresan olan ekrana görüntü de vermemesi.
Durum şu Windows açıldığında PC restart atıyor. Sorun nereden olabilir?
Fark ettiğim bir şey var. HDD led ışığı ilk açılışta yanmayınca pc de açılmıyor. Videeya da dikkat ederseniz görürsünüz. Acaba sorun nerede ?
2. saniye :
İşlemci ek olarak ana kart üzerine yerleştirilmiş bir pilden beslenen ROM hafızasını kontrol eder ve buradan bilgisayarın açılışı için gerekli diğer bilgileri alır. Şimdi BIOS tarafından "Power On Self Test" işlemi devreye sokulur. Bu sistem testinde öncelikle ekran kartının durumu kontrol edilir ve RAM hafızası denetlenir.
5. saniye :
İşlemci BIOS programı üzerinden, sistemin açılışı için gerekli bütün donanımları kontrol eder. Hatalı bir donanım bulduğunda kullanıcı düdük sesi ile uyarılır.
6. saniye :
BIOS tarafından denetlenen donanımlar fare, klavye, ekran kartı, RAM hafızaları, disket sürücüsü, CD-ROM ve sabitdisktir. Kontrol programı bulduğu donanımları açılış sırasında listeler. Ayrıca sürücü dosyaları ve bağlantı noktaları da tespit edilir.
8. saniye :
İşletim sisteminin sabitdiskten yüklenmesi sırasında BIOS Master Boot Record (MRB) kısmını tarar. Sabitdisk üzerinde yer alan bu kısım, kurulu işletim sistemleri (Windows, Linux vb) ve partisyonlar hakkında bilgiler içerir. MRB aktif işletim sisteminin Boot sektörüne işaret eder. Partisyon başına bir Bootsektörü bulunur. Burada sistem her bir partisyona kurulmuş işletim sistemi hakkında ayrıntılı bilgi alır.
Şimdi MRB'de aktif olarak kayıtlı işletim sistemi yüklenmeye başlar.
Buna istinaden benim sorunum galiba 8. sn de olan olay ama enteresan olan ekrana görüntü de vermemesi.