Windows açılış hızı nasıl artırılır?

Enver_PasHa

Kilopat
Daha fazla  
Herkse iyi günler.

Arkadaşlar Pioneer 512 GB M.2 SSD kullanıyorum, eski HDD alışkanlığı ile defrag yaptım, SSD'lere yapılmaması gerekiyormuş.

Bu işlemi yaptıktan sonra Windows açılış hızım düştü.

Eski açılış hızına ulaşmak için ne yapmalıyım?

Şimdiden teşekkürler...

İşlemcim R5 3500X.

Görev yöneticisindeki başlangıç kısmında gereksiz uygulamayı devre dışı bırakabilirsiniz.
1598097147772.png

Herkse iyi günler.

Arkadaşlar Pioneer 512 GB M.2 SSD kullanıyorum, eski HDD alışkanlığı ile defrag yaptım, SSD'lere yapılmaması gerekiyormuş.

Bu işlemi yaptıktan sonra Windows açılış hızım düştü.

Eski açılış hızına ulaşmak için ne yapmalıyım?

Şimdiden teşekkürler...

İşlemcim R5 3500X.
SSD üzerinde sıkıştırma algoritması bulunmuyorsa boş alanı sıfır doldurabilirsiniz. Duyduğuma göre bazı SSD'lerde özel bir alan bulunuyormuş o alanı silince SSD en baştaki performansına ulaşıyormuş fakat ne olduğu hakkında en ufak bir fikrim yok. En garanti yöntem tüm diski Arch Linux canlı disk üzerinden sıfır doldurmak fakat çok uzun sürebilir.

Görev yöneticisindeki başlangıç kısmında gereksiz uygulamayı devre dışı bırakabilirsiniz.
Eki Görüntüle 645733

Hocam bende de bu şekil hepsi kapalı hatta MSConfig'den işlemcilerin hepsini açıp öyle denedim ama sonuç aynı.
Arama kutucuğuna "sürücüleri birleştir ve iyileştir" yazıp açıyorsun. Katı hal sürücüsü yazanları seçip "en iyi duruma getir" diyorsun. TRIM komutunu çalıştırıyoruz yani. Sonucu bildirir misin?

Hocam bu sorundan sonra onu her gün yapıyorum ama sürekli iyileştirme gerekli diyor.
SSD üzerinde sıkıştırma algoritması bulunmuyorsa boş alanı sıfır doldurabilirsiniz. Duyduğuma göre bazı SSD'lerde özel bir alan bulunuyormuş o alanı silince SSD en baştaki performansına ulaşıyormuş fakat ne olduğu hakkında en ufak bir fikrim yok. En garanti yöntem tüm diski Arch Linux canlı disk üzerinden sıfır doldurmak fakat çok uzun sürebilir.

Hocam bu işlem nasıl yapılır yani boş alanı sıfır doldurma nedir

Ve SSD içindeki veriler gider mi?

Hocam bende de bu şekil hepsi kapalı hatta MSConfig'den işlemcilerin hepsini açıp öyle denedim ama sonuç aynı.

Hocam bu sorundan sonra onu her gün yapıyorum ama sürekli iyileştirme gerekli diyor.

Hocam bu işlem nasıl yapılır yani boş alanı sıfır doldurma nedir

Ve SSD içindeki veriler gider mi?
Boş alanı belirli uygulamalarla yapabilirsin ve veri gitmez. Sadece diskteki boş alan sıfır haline (orjinal haline) döndürülür. Fakat SSD üzerinde bunu çok fazla yapmamak lazım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı
09:05:00