Windows açılışında ani güç kesintisi

Makaleler
3
Yer
Jerusalem
Arkadaşlar Casper F600 Laptop'um bugun temizlediğimin virusler sonrası sistemi yeniden başlatmam ile bir daha açılmadı. Casper Boot ekranı geliyor tam Windows logosu görünecekken aniden güç kesiliyor. Elimde başka RAM yok mevcut RAM'i diğer slota taktım yine aynı. RAM'i çikarttım bilgisayar açık kaldı 1 dk falan ama görüntü falan gelmedi. Acaba virüs temizlerken Windows Boot dosyalarını falan mı sildi bu diye düşünüyorum. Boot ekranına girdiğimde orada şu an 1 dakikadir sorunsuz açık kaldı.

Güncelleme: aniden kapanırken hoperlör kısmından tek seberlik ufak ses patlamasıyla1 milisaniyelik pıt sesi geliyor.

Son düzenleme:
Arkadaşlar Casper F600 Laptop'um bugun temizlediğimin virusler sonrası sistemi yeniden başlatmam ile bir daha açılmadı. Casper Boot ekranı geliyor tam Windows logosu görünecekken aniden güç kesiliyor. Elimde başka RAM yok mevcut RAM'i diğer slota taktım yine aynı. RAM'i çikarttım bilgisayar açık kaldı 1 dk falan ama görüntü falan gelmedi. Acaba virüs temizlerken Windows Boot dosyalarını falan mı sildi bu diye düşünüyorum. Boot ekranına girdiğimde orada şu an 1 dakikadir sorunsuz açık kaldı.

Güncelleme: aniden kapanırken hoperlör kısmından tek seberlik ufak ses patlamasıyla1 milisaniyelik pıt sesi geliyor.
Evet format öneririm veya aynı diski başka bir bilgisayara tak dene imkan varsa

Başka laptopa gerek yok linux üzerindende yapabilirsin
istersen ben sana upload edebilirim

Düşük boyutlu bootable sistem varsa elinizde paylaşırsaniz sevinirim. Usb ile tak çalıştır olsa iyi olur çünkü eski sistemde masaüstunde dosyalar var onlari yedeklemeden formata geçemem.
D
Başka laptopa gerek yok linux üzerindende yapabilirsin
istersen ben sana upload edebilirim
Daha önce USB'ye yazdırdığım Kaspersky rescue disk ile başlattım yine ayni sorun oluştu. Bios ekranında duruyor ama tam işletim sistemi yüklenirken kesiliyor güç.
* Guncelleme: Format için USB bellek takıp Windows kurulum ekranı (Mor ekran) gelince yine aynı sorun oluyor ve bilgisayar aniden kapanıyor. Harici DİSK olarak başka bilgisayara takıp C: Diskini biçimlendirmem fayda sağlar mı?
* Guncelleme: Format için USB bellek takıp Windows kurulum ekranı (Mor ekran) gelince yine aynı sorun oluyor ve bilgisayar aniden kapanıyor. Harici DİSK olarak başka bilgisayara takıp C: Diskini biçimlendirmem fayda sağlar mı?
Diski cıkardım sorun devam ediyor :(
* Güncelleme: Sorun çözülmüştür.
Çözüm: bilgisayar kapalıyken uzun süre güç tuşuna basılı tuttum ve bilgisayarda bulunan tüm elektriği boşalttığını düşündüm aradan kısa bir süre (3-5 DK) sonra açtım ve şuan bu yazıyı bilgisayardan güncelliyorum :)

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı