Windows Açılıyor BIOS Siyah Ekranda Kalıyor

DanaBiftek

Megapat
Daha fazla  
Problemim BIOS ekraninda goruntu gelmemesi. Sistemi kurdum. Başlattım EZ Debug LED'lerinden Boot LED'i yandı. Flash BIOS button ile BIOS Update yaptim. Sorunlar duzeldi. SSD'm de Windows kurulu olduğundan direkt açıldı Windows. Girdim baktim. Bütün parçaları tanidi sistem. Lakin BIOS ekranina giremiyorum. Bu sorun UEFI olduğundan hızlı geçişle alakası yok herhalde. YouTube kanalindaki Shift+yeniden baslat olayını yaptim. Lakin BIOS ekraninda ekran kapkara. Monitör uykuda. Ekran kartını söktüm. VGA Debug LED'i yaniyor. Ekran karti takiliyken sorun yoktu. Ne yapmam gerek. RAM'ler 3200MHz'de çalışsa sorun yok ama ayarlayamıyorum.

Sorularım olacak sorunu çözmek için.

• BIOS sürümünü hangi sitesinden indirdiniz? Analartın kendi sitesinden mi?

Şu yöntemi deneyin ayrıca.

• Windows arama kısmına MSConfig yazın ve yazılımı açın. Timeout bölümünü 30 saniye yapın.

1602782315922.png

Sorun devam ederse yazın.

Sorularım olacak sorunu çözmek için.

• BIOS sürümünü hangi sitesinden indirdiniz? Analartın kendi sitesinden mi?

Şu yöntemi deneyin ayrıca.

• Windows arama kısmına MSConfig yazın ve yazılımı açın. Timeout bölümünü 30 saniye yapın.

Eki Görüntüle 703219

sorun devam ederse yazın.

Selamlar,
Şimdi konuyu guncellemek için girdim. Display Port'un takmadigim takdirde bu sorunun olacagini soyleyen birisinin sozune uyarak. Eski ekran kartimi taktim. Gercektende BIOS ekrani geldi. BIOS ayarlarini yaptim. Format attim. Lakin yeni ekran kartini takinca yine goruntu gelmiyor. Ama Debug LED'leride yanmiyor yani sorun yok. Sorun ekran karti disinda bir parcada oldugunu dusunmuyorum o yuzden. Yarin ekraninda Display Port girisi olan bir arkadasima gidecegim ve deneyecegiz. Sorunsuz calisirsa mecbur yeni monitör alacagim. Sorun olursa eskikarti takip soylediginiz yonergeleri yapacagim ve yeni karti takip deneyecegim. Yine olmazsa ekran kartini degisime yollayacagim ama sorunun neredeyse monitörden olduguna eminim. Cunku ilk montajda onceki mesajimda belirttigim gibi ekran karti goruntu verdi bir sekilde hatta Driver'ı bile kurdum.
Kasayı displat port olan bir ekranda denedim. Sonuç kasa sorunsuz çalışıyor. Yeni ekran kartlarında bu tip sorun olabiliyormuş. Bu sorun varsa neden HDMI çıkış koyduklarını merak ediyorum açıkçası.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı