Windows açılmıyor

Alparslan3242

Hectopat
İyi günler arkadaşlar. Bilgisayarıma virüs bulaştı. Bende format attım. Attım atmasına ama garip bir hata almaya başladım. Virüsten önce böyle bir hata almıyordum. Bilgisayar açılırken boot menüsü gelmeden önce siyah bir ekran geliyor. Eğer boot düğmesine basarsak boot menüsü basmazsak bilgisayar açılıyor zaten. İşte tam orada takılı kalıyor bilgisayar. Açılmıyor. Birkaç kere kendi kendine restart atıyor ya da ben atıyorum. Sonra bilgisayar düzgün başlatılamadı yeniden başlatmak bu sorunu çözebilir diyor bende yeniden başlatıyorum ve bilgisayar açılıyor ya da iki restarttan sonra bilgisayar hiçbir şey yapmadan açılıyor.
Formatı düzgün yapamamışımdır diye 5-6 kere format attım. Farklı flashla denedim. Formatı da YouTube'dan farklı farklı kişilerden onlar ne dediyse birebir yaptım. BIOS'a restart attım. RAM slotlarını çıkardım üfledim yerlerini değiştirip yeniden taktım ki bilgisayar görüyor. SSD sağlam mı diye birkaç test yaptım. Healt uygulaması hız testi filan. Hiçbirinde sıkıntı çıkmadı. Bellek tanılama yaptım. Yapmadığım şey kalmadı ama bilgisayar hala aynı hatayı veriyor. İşin garip tarafı bilgisayar bir kere açılınca istediğim kadar restart atayım açılıyor. Aç kapa yapayım yine açılıyor ama iki saat kullanmayayım açmaya çalışayım bilgisayarı yine aynı hata. Tüm driverları güncelleyorum. Windows'u güncelliyorum. Aynı hata devam ediyor. Sorun nerede çözemedim. Formatı düzgün mü atamadım. RAM mi bozuk SSD mi bilemedim. Verüs bulaşmadan önce hiçbir sıkıntı yoktu.
Sistem:
3600 Ryzen.
5600 XT.
B450M SH2.
RAM 16.
SSD Crucial 500GB.

Tekrar indirip kurma şansın varsa dene.
5-6 kere format attım. Bilgisayarcıya göstereceğim
Hocam bence bilgili birine gösterin.
Muhtemelen bilgisayarcıya göstereceğim. Balki göstermeden önce bilgili biri çıkarsa onu da deneyeyim diye soruyorum

Bilgisayardan çok iyi anlayan bi arkadaşa gösterdim bilgisayar teknikeri kendisi. 3-4 saat oda uğraştı çözemedi kendisi. Hala sorun nerede bilmiyoruz. Ram mi ssd mi anakart mı ekran kartı bile olabilir ama sorunu çözemedik. Konu hala güncel yardımcı olmak isteyen olursa sevinirim

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı