Windows animasyon sorunu

OSMAN KARTAL

Megapat
Daha fazla  
NVIDIA 1050 Ti özelliklerine sahip güçlü bir makinem var. Bu özellik açıkken sanki ekran kartında sorun varmış gibi yavaşlama, dalgalanma gibi bir izlenim verdi. 1909 son sürüm yüklü. Acaba bu sürüm ile alakalı bir durum mudur?
Animasyonları kapatarak sorunu şimdilik çözdüm ve makinenin uçtuğunu söylebilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de güncelde aynı sürümü kullanıyorum. Bildiğim kadarıyla o tarif ettiğiniz yavaşlama, dalgalanma dediğiniz olay Windows 'un temel ayarlarında açık olan ''Windows'ta animasyonları göster'' özelliğidir. Eğer ekran kartından şüphe ediyorsanız şunları denemenizde fayda var:
-AIDA64 ile GPU stress testi
-Amatörce gelebilir ama belki faydası dokunur:
Windowsta dosya gezginlerini vs dolaşırken görev yöneticisi ve ya afterburner gibi yazılımla ekran kartı kullanım oranını izlemeniz.

Ekran kartı veya donanımsal bir sorun olduğunu düşünmüyorum, bu özelliği kapattığımda çok hızlı ve Windows deneyimi sunuyor.
Dell Inspron 7700 modellerinde böyle bir sorun olabilir mi? (Windows 1909)

Sanmıyorum öyle bir hata olacağını ama Windowsa yeni güncelleme geldi 1909 02 seklinde belki düzelmiş olabilir.
Bunun dışında bahsi geçen özelliği açtığımda ben de aynı şeyleri hissediyorum sadece ekstra mı değil mi ayırt edemiyorum.

Sanmıyorum öyle bir hata olacağını ama Windowsa yeni güncelleme geldi 1909 02 seklinde belki düzelmiş olabilir.
Bunun dışında bahsi geçen özelliği açtığımda ben de aynı şeyleri hissediyorum sadece ekstra mı değil mi ayırt edemiyorum.

Windows animasyonları göster açık iken uygulamaları simge durumuna getirip geri açtığınızda dalgalanma veya yavaşlama oluyor mu ?

Dalgalanma ve yavaşlama az çok oluyor. Zaten animasyon efekti o şekilde ama kastınız ekstra bir yavaşlama ise hayır olmuyor. Orantılı olarak küçülüp ve hafifçe saydamlaşarak simge durumuna erişiyor.

Dalgalanma ve yavaşlama az çok oluyor. Zaten animasyon efekti o şekilde ama kastınız ekstra bir yavaşlama ise hayır olmuyor. Orantılı olarak küçülüp ve hafifçe saydamlaşarak simge durumuna erişiyor.
Mesela sizin ekran ile ilgili kısa video atar mısınız?

Bende atacağım. Tam olarak demek istediğimi video ile anlatabilirim sanırım

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı