Windows Anlık Olarak Takılıyor

vallaha benim elimdeki markasını bile bilmedigim ramlar ile rayzen işlemci sorunsuz calısıyor ise corsair gibi bir markanın rami ile her türlü calısır diye düşünüyorum
Hocam bilemiyorum artık benim şanssızlığıma mı denk geldi de. Sistemi stabil bir şekilde çalıştıramıyordum yani, sürekli bahsettiğim takılma olayı gerçekleşiyordu. Yazılımsal bir sıkıntının mevcut olduğunu düşünüyorum, belki yeni BIOS güncellemesi yayınlanınca geçer.

Windows'un eski sürümlerini denediniz mi hiç?

Windows'un eski sürümlerini denediniz mi hiç?
Hayır, denemedim fakat Windows sürümüyle alakalı bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Ryzen sistemler zaten stabilitesini tam sağlayamadı. Windows ile ortak çalışıp, ona uygun sürüm hazırlarlar, Windows' u güncelledikçe stabilite artar diye düşünüyorum.
Ayrıca sistemi BIOS pilini çıkardıktan sonra açamadım. Parçaları kutusuna kaldırıp, satışa koydum. Intel 9600k' ya geçmek istiyorum. Satış yapılamazsa tekrar kuracam tabii mecbur.

Ben şimdilik Windows 1809 October versiyonunu kullanıyorum. Testlerini yaptım gayet iyi ve stabil çalışıyor. Gerekli ne varsa indirip sonra 1903 versiyonuna geçmeyi planlıyorum. Eğer ki 1903 versiyonunda sıkıntı çıkarsa şimdiki versiyonunu geri yükleyeceğim. Ne kadar test varsa abandım. Ryzen 5 3600X Değerleri - Technopat Sosyal

Şahsi fikrim 1903 versiyonunun daha stabil ve daha hızlı çalıştığı yönünde. Herhangi bir hata ile de karşılaşmadım. Dediğim gibi Windows sürümü kaynaklı olduğunu düşünmüyorum, sıkıntımın.
Keşke şu BIOS pilini çıkardıktan sonra, BIOS sürümünün sıfırlanıp, sıfırlanmadığını bize söyleyebilecek bir yetkili olsaydı, benim konularımla ilgilenmiyorlar kendileri genelde

SSD'de Windows yüklü ise başka bir bilgisayarda denediniz mi? Aynı sıkıntıyı çıkarıyor mu?

SSD'de Windows yüklü ise başka bir bilgisayarda denediniz mi? Aynı sıkıntıyı çıkarıyor mu?
Bilgisayarı açamadığımda SSD' nin içindeki verileri kurtarmak için laptopuma takıp, flash belleğime yedekledim. Herhangi bir sıkıntı çıkmadı.
Eski parçalarımı taktıktan sonra SSD' mi yine masaüstü bilgisayara taktım, biçimlendirip, yeni Windows kurdum. Yine herhangi bir sıkıntı çıkmadı. Sorunum SSD kaynaklı da değil. Ben hala parçaların uyumsuzluğu ile alakalı olduğunu düşünüyorum.

Güç kaynağından kaynaklanıyor olabilir mi? Nasıl desem yani bilgisayarın parçalarına yeter mi gücü? 1070 kendisi sadece 150 W yiyor. İşlemci desen 65 W yiyor.

Güç kaynağından kaynaklanıyor olabilir mi? Nasıl desem yani bilgisayarın parçalarına yeter mi gücü? 1070 kendisi sadece 150 W yiyor. İşlemci desen 65 W yiyor.
Hocam öyle olsa şuan sistemde eski parçalarım takılıyken de sıkıntı olurdu.
Şuan Intel 4770 takılı ve TDP değeri 84W, Ryzen 3600 işlemcinin ise TDP değeri 65W. Sırf işlemci ve RAM overclock' u yaptığım için yetersiz geleceğini düşünmüyorum 550W 80+ güç kaynağının.

Tek tek eleme yapıyorum da o yüzden soruyorum. Geriye sadece Anakart ve RAM kaldı şüphelendiğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…