Windows Anlık Olarak Takılıyor

Afrojack

Megapat
Daha fazla  
Merhabalar, bundan birkaç gün önce işlemci, anakart ve RAM üçlümü yeni nesil parçalar ile değiştirdim. Bu değişikliğin tadı damadığımda kaldı tabii.
Windows aktif ya da boşta kullanımda fark etmeksizin arada takılıyor. 1 saniye kadar zrrt diye bir ses çıkarıyor ve düzeliyor. Bu takılmaların belirli bir aralığı yok.
Bazen art arda bazen 15 dakikada bir bazen de 2 saatte bir oluyor. Parçalarımı değiştirmeden önce böyle bir sıkıntım yoktu, yani sorunum bence güç kaynağı ile alakalı değil.
Parçaları değiştikten sonra orijinal Windows kurdum. Windows'u son sürüm kullanıyorum, tüm güncellemeleri de yaptım. Tüm driverlar kurulu, SSD firmware dahil ve BIOS'um da son sürümde. Sıcaklık olarak herhangi bir sıkıntı yok, tüm parçalar iyi sıcaklıkta. Takılmaların olduğu anda görev yöneticisini kontrol ettim herhangi bir parçanın yüksek yüzdede kullanımı da söz konusu değil.
İşlemcimi 4.2 GHz'de kullanıyorum. RAM lerim A-XMP profil açık şekilde manuel olarak ayarladığım 3200 MHz hızında çalışıyor. Bunlar ile bir alakası var mı bilmiyorum ama yardımlarınızı bekliyorum. Sistem parçalarım da şu şekilde:

İşlemci: Ryzen 3600
Anakart: MSI X470 GAMING Plus
RAM: Corsair Vengeance RGB 16 GB (2x8) 3200 MHz
Güç Kaynağı: Corsair VS550
Ekran Kartı: MSI GTX 1070 Gaming X
SSD: Samsung 860 Evo 250 GB

Son düzenleyen: Moderatör:
Zrrt sesi anakartın üzerindedi buzzer'dan mı geliyor yoksa bilgisayarın bir parçasından mı geliyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemciye overclock yaptıysan bu sebepten olabilir. Ya voltaj fazladır yada yetmiyordur. Bios ayarlarını default yapıp bir süre gözlemleyin derim.
Manuel overclock yapmadım, anakart seçeneklerinden game boost seçeneğini açtım. Sabit 4.2 Ghz' de çalıştırıyor bu şekilde. Eğer kapatıp, deneyin diyorsanız denerim.

Takılmayı oyunlarda yapıyor mu peki?
Oyunda da yapıyor, tarayıcı kullanımında Youtube veya Twitch izlerken de.

Tamam onu da deneyeyim. Ama XMP kapatıp, anakart üzerinden manuel olarak 3200 Mhz ayarlasam da aynı şekilde ses çıkarıyor. Eğer 3200 Mhz' de bu ramleri kullanamayacaksam niye aldım diye düşüneceğim. 😑
Hocam her şeyden önce tarayıcı ayarlarına girip donanım hızlandırmayı kapatıp Twitch'de Youtube'da takıl. Her şeyden önce ilk bunu dene. Eğer çözülürse sorun ekran kartında.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı