Windows antimalwarenin RAM kullanımı nasıl azaltılır?

querencia1

Picopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Laptop Model: HP Victus 16-d1015nt (6G0E3EA)
Ekran Kartı: Nvidia GeForce RTX 3050Ti
İşlemci: Intel Core i5-12500H
RAM: 16GB DDR5
SSD: 512GB (Samsung)
Klavye: Logitech G213 Prodigy
Mouse: Logitech G203 Lightsync
Kulaklık: Rampage RM-K6 Stark
BT Kulaklık: JBL Tune 720BT
Gamepad: Logitech F310
Arkadaşlar Creative Cloud'u vs. Omen Gaming Hub boosteri ile kapattım ve RAM kullanımında bi' düşüş oldu. Ama şimdi de bu Windows'un sanırım kendi virüs tarama programı olan antimalware isimli işlem çok RAM yiyor. Yani %5-7 değer kullanıyor. Bunu azaltma yöntemi yok mu? Malwarebytes isimli harici bir antivirüs uygulaması var zaten bilgisayarda ama ücretsiz sürümü. Onu falan kullanamaz mıyım yerine?

Son düzenleyen: Moderatör:
Aslında aşırı bir RAM kullanmıyor fakat alternatif antivirüs uygulamanız da olduğu için Defender Control ile Defender'i tamamen devre dışı bırakabilirsiniz.
Aşırı değıl evet ama kullanım değerlerini azaltmaya çalıştığım için, o da en yukarıda olduğu için söylemek istedim.
Alternatif olarak da uygulama var ama okuduğum kadarıyla bu işlem eşzamanlı bi tarama yapıyormuş. Malwarebytes ile bunu sağlayabilir miyim?

Pek bir bilgim yok açıkçası. Ben uzun zamandır herhangi bir antivirüs kullanmıyorum Defender da dahil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…