Çözüldü Windows başlamıyor ve ekranda bozulmalar var

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Эсен

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Bilgisayarımdan "Radeon Ayarları" kısmından ekran doygunluğunu oyun sonrası kıstım, kapattım masaüstündeyken birden Pembe çizgili bi ekran geldi. Devamında kendiliğinden düzelmeyince kasaya restart attım ve bios ekranındada çizgiler olduğunu gördüm. Biostan çıkığ bilgisayarı başlattım windows logosu geliyor ama pixel pixel bozulmalar var. Devamında ise siyah ekranda boş bir şekilde çalışıyor. 2 gün önce format atmıştım.
Şimdi sıkıntı nerede bana yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Çözüm
BIOS ekranında ekran kartı sürücüsü çalışmaz, fakat BIOS ekranında dahi BIOS ekranında bozulmalar yaşanıyorsa ekran kartı bellekleri veya GPU'su problemli olabilir, ekran kartını farklı bir bilgisayara takıp deneme şansın var mı?
BIOS ekranında ekran kartı sürücüsü çalışmaz, fakat BIOS ekranında dahi BIOS ekranında bozulmalar yaşanıyorsa ekran kartı bellekleri veya GPU'su problemli olabilir, ekran kartını farklı bir bilgisayara takıp deneme şansın var mı?

Çözüm
Ekran kartı yanmış olabilir. Model eski miydi?
Aynı sorun laptop da olduğunda anakart arızası demişlerdi.
Masaüstünde onboard görüntü alınca da mı böyle oluyor?

Maalesef deneme şansım yok.

Ekran kartı yanmış olabilir. Model eski miydi?
Aynı sorun laptop da olduğunda anakart arızası demişlerdi.
Masaüstünde onboard görüntü alınca da mı böyle oluyor?

R7 370 Sapphire.
Bilmiyorum hiçbir sıkıntı yokken birden böyle oldu.

ekran kartını çıkar ve kabloyu anakarta bağlayıp onboard olarak güvenli mod da açmayı dene. Yaptığın değişiklikleri geri al. Eğer uygulama güvenli mod da çalışmıyorsa onboard açtıktan sonra normal bir şekilde aç bilgisayarı.

Maalesef deneme şansım yok.

R7 370 Sapphire.
Bilmiyorum hiçbir sıkıntı yokken birden böyle oldu.

Geçmiş olsun. %99 ekran kartı arızası. Arızayı bilemem. Tamirciye göstermeniz lazım kartı. Yeni kart almanızı tavsiye ederim. Tamirci daha iyi bilir tabii ki.

Geçmiş olsun. %99 ekran kartı arızası. Arızayı bilemem. Tamirciye göstermeniz lazım kartı. Yeni kart almanızı tavsiye ederim. Tamirci daha iyi bilir tabii ki.
Ekran kartı olduğundan emin misiniz? Ona göre yarın yeni ekran kartı bakacağım ama BIOS ekranında neden öyle bozulmalar var?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı olduğundan emin misiniz? Ona göre yarın yeni ekran kartı bakacağım ama BIOS ekranında neden öyle bozulmalar var?
Yazılım ile alakalı olsaydı BIOS'da sorun olmaz idi. Görüntü birimiyle alakalı sorun var. Sorunun anakart olup olmadığını anlamak için işlemciden görüntü almanız lazım. Bilgisayarcıya göstermekten zarar gelmez. Ekran kartını götürüp sorunuz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…