Windows Başlangıç Ekranında Boot Seçeneklerinde DVD Görünmüyor

Bilgisayar açılırken ''DELETE'' tuşunu kullan. Boot menü gelmesi lazım. Ayrıca dediğiniz gibi açılışta beyaz arka planlı EXPER yazıyorsa BIOS muhtemelen güncellenmemiş demektir. Anakart üreticisi veya bilgisayar üreticisinin internet sitesinden BIOS güncellemesi yapın.

Yüksek ihtimal boot menü özelliği yok.
BIOS'a girip boot sıralaması kısmında kurulum medyanı seçip '+, -' tuşlarıyla aşağı yukarı doğru hareket ettir ve entere bas.
Anakartının BIOS'unu tam bilmediğim için bir de foto atarsan daha iyi yardımcı olabilirim.

Ayrıca dediğiniz gibi açılışta beyaz arka planlı EXPER yazıyorsa BIOS muhtemelen güncellenmemiş demektir.
O tanıya tam olarak nereden vardın çok merak ediyorum?

Benimde masaüstü bilgisayarım EXPER marka. Açılışta EXPER yazıyordu ama güncelleyince gitti. Buradan bu sonucu çıkardım :rolleyes:
Onun güncellemeyle alakası yok. Arkadaş Windows 8 kullanıyor ve muhtemelen sistem UEFI ondan Exper logosuyla başlıyor. Bunu her firma yapıyor.

Benim bildiğimde eğer masaüstü bilgisayarsa üretici açılışa kendi logosunu koyuyor ama anakart üreticisi böyle bir şey yapmayacağı için güncelleme yapınca o logo gidiyor. Dizüstü ise güncellemeyi üretici yayınladığı için logo kalıyor. Bunu bir yerde falan okumadım. Tamamen kendi uydurmam :D

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı