Windows Başlangıç rundll32.exe Nedir?

• Konuyu başlatan Z1rT
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 6
  • Görüntüleme 5.599

Z1rT

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba, görev yöneticisi ve başlangıç ayarlarında rundll32.exe diye bir şey var, daha önce böyle bir şey yoktu, ya da vardı ben hiç fark etmedim fakat başlangıç kısmında olmadığına %100 eminim.

Bu virüs müdür acaba, bilgisi olan yazabilir mi?

Not: Görev yöneticisinden işlemi durdur görevi sonlandır yaparak kapatabiliyorum.

Screenshot_1.png
Screenshot_2.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir adet video görmüştüm. Bu tarz durumdalarda içinizi rahatlamak adına dosya konumda açıyorsunuz o çalışan dosyaları masaüstüne kopyalayıp virüstotal programında tarayabilirsiniz.

Bir adet video görmüştüm. Bu tarz durumdalarda içinizi rahatlamak adına dosya konumda açıyorsunuz o çalışan dosyaları masaüstüne kopyalayıp virüstotal programında tarayabilirsiniz.
Virüstotal üzerinde tarama yaptım fakat bir trojene rastlanmadı, Lakin bu Rundll32 bazı durumlarda yüksek cpu tüketebiliyor haliyle bilgisayarımı kastırabiliyor şuan için bir sorun yok gibi görünüyor fakat daha önceden yoktu sizde varmı böyle birşey ?

Virüstotal üzerinde tarama yaptım fakat bir trojene rastlanmadı, Lakin bu Rundll32 bazı durumlarda yüksek cpu tüketebiliyor haliyle bilgisayarımı kastırabiliyor şuan için bir sorun yok gibi görünüyor fakat daha önceden yoktu sizde varmı böyle birşey ?

Bazen bazı durumlarda güncelleme vs durumlarda yükselebiliyor. İçin rahat etmesi için güzel bir antivirüs programı kur bilgisayar ama ondan dolayıda kasma olabiliyor:/

Zararsızdır,ayrıca bazı oyunların,uygulamaların daha hızlı açılmasını sağlıyor diye biliyorum artı yönü var yani :)

Zararlı olup olmadığı o şekilde kontrol edilmez. AV varsa taratırsın kontrol eder.
İlk bakışta zararsız olduğu belli oluyor. Yürütmeye yardımcı yazılımdır bu yüzden onu çalıştıran diğer yazılım hangisi ise ona bakılmalı. Büyük ihtimal zamanlanmış görevlerde veya başlangıç programlarından biri etkinleştiriyor. Temiz önyükleme yapıp zamanlanmış görevleri devre dışı bırakın.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı