Windows başlatmayan RAM kullanılabilir mi?

oklama

Kilopat
Merhaba arkadaşlar, bilgisayarımda karşılaştığım otomatik onarım hatasını yeni RAM alarak çözdüm. Bilgisayarcı, RAM'in sağlam olduğunu ancak Windows'u başlatmadığını söyledi. Şu an kullandığım RAM (2x8) DDR4 2400 MHz Kingston. Eski RAM ise (1x16) DDR4 2133 MHz Kingston HyperX Fury. Eski RAM'i sistemde kullanabilir miyim? Herhangi bir sorun oluşabilme ihtimaline karşın denemekten çekiniyorum.

Windows başlatmayan ram nasıl oluyormuş? İlk defa duyuyorum. Bazı anakartlarda tek ram kullanmak istediğinde anakart üzerindeki belirli bir slota takmak gerekir, sendeki durum muhtemelen böyle birşey ve bilgisayarcı ram satmayı tercih etmiş.

Ram montaj zor bir işlem değil, kasayı açıp ram'i doğru şekilde takıp boot etmeyi deneyin, açılmazsa çıkartıp devam edersin ama anakart modeline göre 3 adet ram çalışıp çalışmayacağını kısa bir google araştırmasıyla da bulabilirsin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı