Çözüldü Windows bazı dosyalarda yazılar çok boğuk ve kalitesiz

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

SerkanKalkonyu

Decapat
Arkadaşlar bilgisayarı sıfırladıktan sonra bu sorunla karşılaştım. Genel olarak görüntüde sorun görmedim ama bazı programlar çok kötü bir görüntüye sahip bunun sebebi nedir? Yazıları pencerelerin en üstlerindeki yazılarla karşılaştırıp yardımcı olur musunuz?

Çözüm

Burada masaüstüyle aynı ölçüye getir ve let windows try to fix apps kısmını on yap, sorun düzelecektir umarım.
Bu ölçeklendirmeden kaynaklanıyor. %100'de kullanabiliyorsanız sorun yaşamazsınız:

Eki Görüntüle 347142
%100'de de çok küçük oluyor ama yazılar degil mi? %125'de kullanırken aynen arkadqşın dedigi gibi sorun çıkıyordu. Windows 10 gibi bir işletim sisteminde böyle dandik şeyler görmek gerçekten kötü. Acaba Microsoft ile iletişime geçip veya soru yagmuruna tutup düzelttirebilir miyiz? Windows 7'de hiç yoktu böyle sorunlar.

Masaüstü arkaplan ve diğer klasörlerdeki çözünürlük uyuşmuyor. Bende bu hata olduğunda Windows bana bununla ilgili bir bildirim verdi. Beni yönlendirmesi sonucunda çözdüm sorunu. Fakat nereye yönlendirdiğini tam olarak bilmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu ölçeklendirmeden kaynaklanıyor. %100'de kullanabiliyorsanız sorun yaşamazsınız:

Eki Görüntüle 347142
Hocam bu sorunu çözmek için %100'e almıştım bu sorunu %100 ölçekte yaşıyorum maalesef.
Windows arama kısmından, "cleartype" olarak arama yapın ve oradaki ayarları tamamlayın.
Yalnız bu yazı tipiyle oynuyor bu bahsettiğim durum farklı sanki.
Eki Görüntüle 347150
burada masaüstüyle aynı ölçüye getir ve let windows try to fix apps kısmını on yap sorun düzelecektir umarım
Evet yaptırdığınız işlem sayesinde sorundan tamamen kurtuldum. Lenovo teknik servisinden 30 dakikalık masaüstü desteği aldım yaptıkları şey ekran kartı güncel mi diye bakmaktı ve sistem özelliklerinden görsel efekt tercihini değiştirmekti. Gerçekten bir şeyden anlamayan insanları teknik servise koyuyorlar. Çok ama çok teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…