Çözüldü Windows boot etmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Nyte

Hectopat
SSD veya HDD modeli
M2(XPG SPECTRIX S40G) SATA SSD(CRUCIAL BX500)
Anakart
MSI B450M Pro-M2 Max
İyi günler, bilgisayarımda " M.2, HDD ve SATA SSD" olarak 3 farkli depolama birimi mevcut. Windows işletim sistemi C diski olan M.2'de kurulu olmasina rağmen, e diski olan SATA SSD üzerinden bilgisayar açılıyor. Fakat SATA SSD üzerinde kurulu hiçbir dosya yok. SATA SSD diskini bilgisayardan çıkardığımda ise bilgisayar hiç açılmıyor. BIOS üzerinden Windows'u başlatma sırası olarak SATA SSD harici bir disk seçersem aynı şekilde bilgisayar hiç açılmıyor. Aynı zamanda bilgisayarı kapattıktan sonra ilk açılışta mavi ekran hatasi (windload. EFI) aliyorum, bilgisayarı ikinci açışımda ancak normal bir şekilde açabiliyorum.
Kısacası tüm diski biçimlendirip format atmak dışında bir çözümün var mı? İnternet üzerinden bulduğum yöntemlerin hiçbiri işe yaramadı. Şimdiden teşekkürler.

Adsız.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Eğer şuan her şey düzgün çalışıyorsa güzel adına sevindim. İnşallah format çok fazla yapılacak iş çıkarmamıştır kolay gelsin 😊
Teşekkürler ☺️ yazılımları kuruyorum şuan bitti sayılır. Son yorum olarak birazdan yaptığım işleri yazarım benzer sorun yaşayanlar için.

Sorunu format atarak çözdüm. Aşağıdaki adımları sırasıyla uyguladım;
1. UEFI usb hazırladım ve bilgisayarı USB üzerinden başlattım.
2. Windows kurulumu sırasında çıkan disk yapılandırmalarının olduğu ekran üzerinden disklerin bölümlerini sildim ve eski SATA SSD ye kurlu olan diski komple kaldırdım (daha sonrasindan tekrar biçimlendirme yapılacak)
3. Windows kurulum işlemini iptal edip bilgisayarı komple kapattım ve kurulum yapacağım M.2 harici tüm depola birimlerini söktüm.
4. Bilgisayarı tekrardan başlatıp Windows kurulumunu yaptım.
5. Windowsu kurduktan sonra tekrar bilgisayarı kapattım ve söktüğüm diğer depolama birimlerini geri bağladım.
6. Bilgisayarı yeniden başlatıp disk biçimlendirme yaparak silmiş olduğum depolama birimi için yeniden biçimlendirme yaptım.

Bu adımların sonunda tüm depolama birimleri düzgün çalışıyor ve mavi ekran (winload.efi) hatası almıyorum.
Sorun çözüldü.
Cevap vererek yardım eden tüm arkadaşlara teşekkür ederim, hepinize iyi günler diliyorum.
Sistemde sadece M.2 disk bırakıp rehberi deneyin. İşe yaramazsa sadece M.2 disk ile Windows kurulumu yapmaktan başka çare yok. Diğer diskleri sistemden çıkarın. Disk seçme ekranında M.2 diske ait tüm bölümleri sil diyerek silin. Ardından "yeni"ye tıklayıp onaylayın ve devam edin.
Böylece EFI dahil olması gereken tüm bölümler yeniden oluşacak.

Not: Bu işlem için Windows kurulu bir USB bellek gerekir.

Sistemde sadece M.2 disk bırakıp rehberi deneyin. İşe yaramazsa sadece M.2 disk ile Windows kurulumu yapmaktan başka çare yok. Diğer diskleri sistemden çıkarın. Disk seçme ekranında M.2 diske ait tüm bölümleri sil diyerek silin. Ardından "yeni"ye tıklayıp onaylayın ve devam edin.
Böylece EFI dahil olması gereken tüm bölümler yeniden oluşacak.

Not: Bu işlem için Windows kurulu bir USB bellek gerekir.
Rehberi önceden yapmıştım sadece M.2 takılı şekilde fakat sorun devam etmişti. Sanırım en doğrusu dediğiniz gibi sadece M.2 takılıyken herşeyi silip format atmak olacak gibi gözüküyor.

Yapılan hata şu; disk ekranında diski seçip direkt biçimlendirip devam etmek.
Sistemde ilk basta SATA SSD ve HDD vardi ve İşletim sistemi SSD ye kuruluydu. Sonradan M.2 alıp SATA SSD yi biçimlendirip içini sıfırlamıştım ve M.2 ye UEFI usb ile format atip işletim sistemini oraya geçirmiştim. Bu sorun ondan sonra başladı. Muhtemelen bicimlendirmeyi yanlış yaptım format atarken ve windows boot menager bir sekilde eski SSD üzerinde kaldı. Tekrar format atıp bu sefer diğer depolama birimlerini format sonrasında kurmayı düşünüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı