Çözüldü Windows boot etmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Nyte

Hectopat
SSD veya HDD modeli
M2(XPG SPECTRIX S40G) SATA SSD(CRUCIAL BX500)
Anakart
MSI B450M Pro-M2 Max
İyi günler, bilgisayarımda " M.2, HDD ve SATA SSD" olarak 3 farkli depolama birimi mevcut. Windows işletim sistemi C diski olan M.2'de kurulu olmasina rağmen, e diski olan SATA SSD üzerinden bilgisayar açılıyor. Fakat SATA SSD üzerinde kurulu hiçbir dosya yok. SATA SSD diskini bilgisayardan çıkardığımda ise bilgisayar hiç açılmıyor. BIOS üzerinden Windows'u başlatma sırası olarak SATA SSD harici bir disk seçersem aynı şekilde bilgisayar hiç açılmıyor. Aynı zamanda bilgisayarı kapattıktan sonra ilk açılışta mavi ekran hatasi (windload. EFI) aliyorum, bilgisayarı ikinci açışımda ancak normal bir şekilde açabiliyorum.
Kısacası tüm diski biçimlendirip format atmak dışında bir çözümün var mı? İnternet üzerinden bulduğum yöntemlerin hiçbiri işe yaramadı. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Eğer şuan her şey düzgün çalışıyorsa güzel adına sevindim. İnşallah format çok fazla yapılacak iş çıkarmamıştır kolay gelsin
Teşekkürler yazılımları kuruyorum şuan bitti sayılır. Son yorum olarak birazdan yaptığım işleri yazarım benzer sorun yaşayanlar için.

Sorunu format atarak çözdüm. Aşağıdaki adımları sırasıyla uyguladım;
1. UEFI usb hazırladım ve bilgisayarı USB üzerinden başlattım.
2. Windows kurulumu sırasında çıkan disk yapılandırmalarının olduğu ekran üzerinden disklerin bölümlerini sildim ve eski SATA SSD ye kurlu olan diski komple kaldırdım (daha sonrasindan tekrar biçimlendirme yapılacak)
3. Windows kurulum işlemini iptal edip bilgisayarı komple kapattım ve kurulum yapacağım M.2 harici tüm depola birimlerini söktüm.
4. Bilgisayarı tekrardan başlatıp Windows kurulumunu yaptım.
5. Windowsu kurduktan sonra tekrar bilgisayarı kapattım ve söktüğüm diğer depolama birimlerini geri bağladım.
6. Bilgisayarı yeniden başlatıp disk biçimlendirme yaparak silmiş olduğum depolama birimi için yeniden biçimlendirme yaptım.

Bu adımların sonunda tüm depolama birimleri düzgün çalışıyor ve mavi ekran (winload.efi) hatası almıyorum.
Sorun çözüldü.
Cevap vererek yardım eden tüm arkadaşlara teşekkür ederim, hepinize iyi günler diliyorum.
Windows un kurulu oldugu disk olan C den mi başlasın istiyorsunuz?

Evet fakat C diskinden başlatmaya çalışınca hiçbir sekilde isletim sistemi açılmıyor. Bir yerde sebebini bilmedigim bir hata var ama çözemedim tam olarak
İçerisinde silinmemesini istediğiniz veriler de var tabi...

Evet fakat C diskinden başlatmaya çalışınca hiçbir sekilde isletim sistemi açılmıyor. Bir yerde sebebini bilmedigim bir hata var ama çözemedim tam olarak
C'den başlattığında ne oluyor peki döngüye mi giriyor yoksa anlattığınız winload.efi olayı mı? winload.efi başladıysa boot manager bcd'den winload'ı açması gerektiğini anlamış demektir eğer siz önceden bigisayarda C diski varken ek olarak anakarta bir disk daha bağladıysanız normalde sorun çıkmaması lazım yerlerini değiştirmişsinizdir diyeceğim ama bence yapmamışsınızdır

Diğer diskleri çıkarıp sadece C diski takiliyken baslatmaya çalıştığımda. "Select proper boot device" tarzinda bi uyari veriyor siyah ekranda, Windows hic başlatılmadan.
Olayı kısaca şöyle özetliyim. İlk basta 2 disk vardi biri HDD birisi Sata SSD ve Windows SSD de kuruluydu. Daha sonrasindan M.2 satin aldim ve SATA SSD yi biçimlendirip her şeyini sildim, ardından M.2 ye sifirdan windows kurdum. Bu sorun M.2 ye windows kurduktan sorna basladi. M.2 gayet düzgün çalışıyor hiç bir sıkıntısı yok, yani düzgün takili ve cihaz arızalı değil, zaten 1. El orjinal kutulu ürün ve bilindik bir marka. İşin kısacası Windows C diskinde ama bilgisayar icini sifirladigim eski sistem diskim olan Sata SSD üzerinden boot yapıyor. Sata SSD sistemde cikarilinca sanki hiç Windows kurulu değilmiş gibi boot device seçin diyor.

knk biliyormusun bilmiyorum ama diskler partition'lara ayrılır sen o ssd'yi nasıl biçimlendirdin bilmiyorum ama muhtemelen sadece bilgisayarında gözüken parititon'ı formatladın orada hala boot partition'u yani bootmgfw.efi yani boot manager muhtemelen var emin olmak için sen cmd'yi yönetici ile açıp diskpart yazıp ardından bunları yap

100 mb olan partition yada bir dosya sistemi ile biçimlendirilen hali yani volume boot partition'ı oluyor eğer bu iki diskte de varsa o zaman birini seçmen diğerini de silmen lazım eğer sadece E diskinde varsa o zaman bir harf ile adlandırıp o partition'u taşıman lazım

Çünkü Windows'un başlaması için bu partition'un bulunması lazım Windows yada System32'nin bulunduğu diskte olması şart değil o partition'da bootmgfw.efi bulunur ve o da C diskinden winload.efi'yı okuyup işine devam ediyor eğer o diski seçmezsen C diskinden devam etmen bi işe yaramaz çünkü işletim sistemini başlatacak bootmgfw.efi dosyası yok

.

Son düzenleme:
Bu gelişmiş başlangıç seçeneği üzerinden Windowsu başlattığımız bir ekran üzerinden bu pariton ayarlarini yapmayi denemiştim ama ya beceremedim ya da işe yaramadı malesef. Şuan format attim temizden diğer bileşenleri çıkarıp ve format sonrasında taktım. Bir kaç kere pc yi kapatim actim ve şuan bir sorun olmadan çalışıyor. Yani kisacasi muhtmelen eski diskimde olan boot menager üzerinden kullanıyordum bilgisayarı bi konuda yeterli bi bilgim olmadigi için yanlış işlem yaptim muhtemelen. Winload.efi mavi ekran hatasina neden olur mu bu olay ondan emin değilim. Şuan her şey düzgün çalışıyor ama.

Eğer şuan her şey düzgün çalışıyorsa güzel adına sevindim. İnşallah format çok fazla yapılacak iş çıkarmamıştır kolay gelsin

Teşekkürler yazılımları kuruyorum şuan bitti sayılır. Son yorum olarak birazdan yaptığım işleri yazarım benzer sorun yaşayanlar için.

Sorunu format atarak çözdüm. Aşağıdaki adımları sırasıyla uyguladım;
1. UEFI usb hazırladım ve bilgisayarı USB üzerinden başlattım.
2. Windows kurulumu sırasında çıkan disk yapılandırmalarının olduğu ekran üzerinden disklerin bölümlerini sildim ve eski SATA SSD ye kurlu olan diski komple kaldırdım (daha sonrasindan tekrar biçimlendirme yapılacak)
3. Windows kurulum işlemini iptal edip bilgisayarı komple kapattım ve kurulum yapacağım M.2 harici tüm depola birimlerini söktüm.
4. Bilgisayarı tekrardan başlatıp Windows kurulumunu yaptım.
5. Windowsu kurduktan sonra tekrar bilgisayarı kapattım ve söktüğüm diğer depolama birimlerini geri bağladım.
6. Bilgisayarı yeniden başlatıp disk biçimlendirme yaparak silmiş olduğum depolama birimi için yeniden biçimlendirme yaptım.

Bu adımların sonunda tüm depolama birimleri düzgün çalışıyor ve mavi ekran (winload.efi) hatası almıyorum.
Sorun çözüldü.
Cevap vererek yardım eden tüm arkadaşlara teşekkür ederim, hepinize iyi günler diliyorum.

Son düzenleme:
Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…