Windows Boot Manager HDD'den boot ediyor

• Konuyu başlatan Kheron
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 17
  • Görüntüleme 11.118

Kheron

Megapat
Daha fazla  
Windows SSD üzerine kurulu olmasına rağmen sistem HDD'den boot yapıyor Windows Boot Manager'da HDD seçili gözüküyor, değiştiremiyorum. HDD'ye işletim sistemi kurulu değil. 3.resimde Option 1 kısmına SSD'yi seçmeme rağmen BIOS'tan çıkıp girdiğimde tekrar HDD seçili oluyor. Gene 3.resimde altta yer alan Override kısmında SSD'nin üzerine gelip enterladığımda siyah ekranda kalıyor. Aynı işlevi HDD'ye yaptığımda ise masaüstü geliyor.

Diğer bir sorum, BIOS'taki sıcaklık değerleri normal mi?

20181005_121948.jpg

20181005_121028.jpg

20181005_131329.jpg

Adsız.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Tahmin ettiğim gibi.

Eğer yeni kurulum yaptıysanız, baştan kurun. Hatalı kurulum olmuş.

Tam olarak kurulumun hangi kısmında düzeltebilirim bunu ve ne yapmam gerekiyor Technopatın UEFI Windows 10 Kurulum Rehberini izleyerek yapmıştım daha önce kurulumu. Şimdi yeni kurduğum sistemde de aynı hatayı yapmayayım yardımcı olabilir misiniz?

Format ekranında HDD üzerindeki diğer 500 ve 100 MB olan bölümleri de silmelisin sanırım, ondan sonra SSD'ye kurulum yaparken HDD'yi sistemden sök. Tekrar kurulum yapmadan halletmenin bir yolu olmalı.

Her iki diskide biçimlendiriyordum normalde. Bilgisayar çalışırken mi söküceğim hdd'yi anlamadım.

Her iki diskide biçimlendiriyordum normalde. Bilgisayar çalışırken mi söküceğim hdd'yi anlamadım.

Çalışırken sökmeyeceksin.

list disk
select disk (Burada HDD'nin olduğu numarayı yanına yazacaksın)
Ardından "Clean" yaz.

Bu sorunu çözebilir. Bunu yaptıktan sonra ne olur ne olmaz sistemi kapatıp HDD'yi sök ardından SSD'ye kurulum yap.

Muhtemelen şöyle oldu, siz Windows'u kurarken önce HDD'yi biçimlendirdiniz, Windows da oraya kuracağını sanıp EFI bölümünü HDD üzerine kurdu ama siz Windows'tan devam ettiniz.

Windows kurulum ekranında 100 MB ve 500 MB'lık bölümleri tamamen silip, SSD'nizi biçimlendirin. Bölümlerin SSD üzerinde olduğuna emin olun.

Bu arada şu anki sisteminiz de sorunsuz çalışır, yani performansla ilgili bir sorun olmaz. Sorun yoksa böyle de devam edebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı