Çözüm Windows bu diske yüklenemez hatası

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

realpinkman

Kilopat
Merhaba. Windows'um çöktüğü için PC'ye format atmak istiyorum ancak Windows'u nereye yüklemek istiyorsunuz kısmında takılıyorum çünkü biri 97 diğeri 244 GB ayrılmamış alan var ve bir tane de içinde fotoğraf vs. bulunan kesinlikle biçimlendirmemem gereken, ayrılmış 356 GB yerel disk alanı var. Yani Windows'u ayrılmamış alanlara kurmam gerekiyor. Ancak ayrılmamış alanlardan herhangi birine yeni bir yerel disk kuramıyorum. Aldığım hata yeni bölüm oluşturulmadı fotoğrafta da göreceksiniz yeni bölüm oluşturmadan kurmayı denediğimde de "Windows bu diske yüklenemez seçilen diskte MBR bölüm tablosu var" hatası alıyorum. Onuda fotoğrafta göreceksiniz ve cmdden disk convert yapmayı denedim ama hata aldım, o da olmadı. Dosyalarımın olduğu yerel disk silinmeden nasıl Windows kurabilirim? Gerçekten zorlu bir konu ama bir şekilde yapmak zorundayım. Her türlü fikrinizi ve yardımlarınızı bekliyorum şimdiden çok teşekkürler.

MBR GPT (1).jpg
MBR GPT (2).jpg
MBR GPT (3).jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows yükleme ekranındayken Shift+F10 basın. CMD'ye diskpart yazın. Sonra list disk yazın. Ordan hangi diski GPT'ye çevirecekseniz numarasına bakın ve select disk deyin. Ondan sonra clean deyip temizleyin. Son olarak convert gpt yazıp enterleyın ve exit yazın. PC'yi tekrar başlatın ve bu sefer yapabiliceksiniz. @realpinkman

Ben bu sorunu laptopımda yaşadım ve diski çıkarıp masaüstüne sata ile bağlayıp bilgilerimi aldıktan sonra diski tamamen temizleyip GPT kurarak yaptım. Sizin de başka bir bilgisayarınız varsa bunu uygulayabilirsiniz.

Aynen buradaki gibi yaparsanız sorunsuz bir şekilde Windows kurulumunu gerçekleştirebilirsiniz.
Hiren’s BootCD ile dosya, fotoğraf vb. dosyalarının bulunduğu diskten verilerini aldıktan sonra değişik yöntemler deneyebilirsiniz.

Aynen buradaki gibi yaparsanız sorunsuz bir şekilde Windows kurulumunu gerçekleştirebilirsiniz.
Hiren’s BootCD ile dosya, fotoğraf vb. dosyalarının bulunduğu diskten verilerini aldıktan sonra değişik yöntemler deneyebilirsiniz.
Hirens CD ile bilgisayarı açabildiğim zaman dosyalarımı nasıl kurtarabilirim? Aynı HDD'ye mi yoksa farklı bir sürücüye mi yedeklemeliyim?
Normal şartlarda diskteki bütün bölümleri temizleyip GPT kurmanız gerekirdi. Onun için de bu rehberimiz var:

Diskpart İle Sabit Disk Nasıl Silinir? - Technopat

Ama sizin dosyalarınız var. Bu durumda MBR USB bellek hazırlayıp Legacy kurulum yapacaksınız.
Bunu nasıl yapabilirim ve bana sağladığı katkı ne olacaktır?
Arkadaslar su an Hirens CDden yaziyorum dosyalarimi nasil kurtarabilirim
Abilerim ve kardeşlerim hepinize çok teşekkür ediyorum. Sayenizde bazı şeyleri hatırladım. Hiren's Boot CD kullanarak dosyalarımı flash belleğe yedekledim, şimdi tüm sürücüyü sıfırlayıp convertleyerek format atabileceğim.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı