"Windows bu diske yüklenemez seçilen disk gpt bölümü stilinde" hatası nasıl düzeltilir?

Foxzerrr

Decapat
Daha fazla  
Bilgisayarıma format atıp Windows kurucaktım fakat Windows bu diske yüklenemez, seçilen disk gpt bölümü stilinde diye bir hata mesajı aldım. Bunu nasıl düzeltebilirim? Kullandığım bilgisayar laptop. Hard disk olan sürücüyü seçtim, böyle bir hata nesajı çıktı karşıma.

17461141589316830107918900562981.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarıma format atıp Windows kuracaktım fakat Windows bu diske yüklenemez, seçilen disk GPT bölümü stilinde diye bir hata mesajı aldım. Bunu nasıl düzeltebilirim? Kullandığım bilgisayar laptop. Hard disk olan sürücüyü seçtim, böyle bir hata nesajı çıktı karşıma.

Eki Görüntüle 2481980

Diski MBR biçimine çevirmeniz gerekli ama laptop UEFI destekliyorsa flash belleği MBR şekli yerine GPT şeklinde yazdırmanız gerekli.

Bilgisayarıma format atıp Windows kurucaktım fakat Windows bu diske yüklenemez, seçilen disk gpt bölümü stilinde diye bir hata mesajı aldım. Bunu nasıl düzeltebilirim? Kullandığım bilgisayar laptop. Hard disk olan sürücüyü seçtim, böyle bir hata nesajı çıktı karşıma.

Eki Görüntüle 2481980
Diskte korunacak veri yoksa bu ekrandayken;

• Shift+F10 (CMD'yi açar).
  • diskpart (disk yönetimini açar).
  • list disk (diskleri numaralarıyla listeler).
  • select disk "disk numarası" (Örn: select disk 0).
  • clean
  • convert mbr

Technopat Haberler

Geri
Yukarı