Windows "Choose an operating system"de kalıyor

lothric

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Bilgisayarı dosyaları koru diyerek sifirladim. Cloud kullanarak Windows 11'i indir dedim indirdi bekledi sonra bu ekran çıkıyor ikisini de sectim. Acilir gibi oluyor tekrar bu ekrana geliyor. Commanda MSConfig falan yaziyjm dedim acilmadi ne yaptiysam olmuyor. Burada kaldim masaustune gelsem startup falan bakacağım ona da ulaşamiyorum.

7B552FA3-936C-45E7-9066-3C4C2FAF538B.jpeg

Merhaba! Windows 11'den boot etmeye çalışın ve hata alırsanız yazın.
Bir başlangıç onarımı yapmayı deneyebilir ve PC'nin iyi açılıp açılmadığını kontrol edebilirsiniz.

1. Önyüklenebilir bir ortam oluşturun ve ortamı kullanarak bilgisayarı önyükleyin.
  2. On Windows yükle ekranında, seçmek ileri > bilgisayarınızı onarın.
  3. On sistem kurtarma seçenekleri ekranında, seçmek giderme > gelişmiş seçenekler > başlangıç onarma.
  4. PC'yi yeniden başlatın.

Ayrıca bcd dosyasını manuel olarak yeniden oluşturmayı deneyebilir ve bilgisayarın iyi açılıp açılmadığını görebilirsiniz.

1. Önyüklenebilir bir ortam oluşturun ve ortamı kullanarak bilgisayarı önyükleyin.
  3. On sistem kurtarma seçenekleri ekranında, seçmek giderme > gelişmiş seçenekler > komut istemi.
  4. Şimdi komutları yazın ve enter tuşuna basın: bootrec /fıxmbr
    Bootrec /fıxboot
    Bootrec /scanos
    Bootrec /rebuildbcd
  5. PC'yi yeniden başlatın.

Teşekkürler fakat o nasıl nereden yapilacak?

Bir başlangıç onarımı yapmayı deneyebilir ve PC'nin iyi açılıp açılmadığını kontrol edebilirsiniz.

3. On sistem kurtarma seçenekleri ekranında, seçmek giderme > gelişmiş seçenekler > başlangıç onarma.

Ayrıca bcd dosyasını manuel olarak yeniden oluşturmayı deneyebilir ve bilgisayarın iyi açılıp açılmadığını görebilirsiniz.

3. On sistem kurtarma seçenekleri ekranında, seçmek giderme > gelişmiş seçenekler > komut istemi.
    Bootrec /fıxboot
    Bootrec /scanos
    Bootrec /rebuildbcd

Teşekkürler hocam fakat su an MSI recovery System'den tamamen format atiyorum cunku Windows 11 yuklemesi yok elimde baska menude goremedim. İnşallah olur tekrar Windows 10 olacak herhalde PC.

Bootrec /fıxboot
    Bootrec /scanos
    Bootrec /rebuildbcd
Hocam yardim edin reset recovery dedim burda takiliyo simdi gidip gidip geliyo biostn bi ayar varminoraya ulasabiliyorum msi

Dosya Ekleri

• 0F252DAD-B713-4757-AFDF-81BB02AE2CE4.jpeg
    0F252DAD-B713-4757-AFDF-81BB02AE2CE4.jpeg
    117,2 KB · Görüntüleme: 69
Teşekkürler fakat o nasıl nereden yapilacak?

Teşekkürler hocam fakat su an MSI recovery System'den tamamen format atiyorum cunku Windows 11 yuklemesi yok elimde baska menude goremedim. İnşallah olur tekrar Windows 10 olacak herhalde PC.

Hocam yardim edin reset recovery dedim burada takiliyor simdi gidip gidip geliyor biostn bir ayar varminoraya ulasabiliyorum MSI.

Bilgisayarınızda "CTRL" "alt" "delete" tuşlarına basın aynı anda laptopunuz eğer yeniden başlamazsa Power butonundan yeniden başlatın eğer baslatmada yükleme hatası alırsanız.
Bu adımları izleyin.
Bir USB flash bellek 8 GB varsa baska bir bilgisayara takın ardından Rufus programını indirin indirdikten sonra Microsoft resmi sitesinden Windows 10 ISO indirin. İndirdikten sonra disk görüntüsü seç'e tıklayın ardından Windows 10 ISO dosyasını seçin ve bilgisayarınız sanırım UEFI GPT diski seçin ardından başlat'a tıklayın. İslem tamamlandığında USB'yi laptopunuza takın taktıktan sonra laptopu kapatın ve boot Manager tusunu öğrenin ve o tusahiç durmadan basın boot Manager geldikten sonra listeden Windows 10 kurulumu yüklü olan flash belleği seçin ve enter tusu ve boşluk tusuna basın. Windows 10 yükleme açılacaktır açıldıktan sonra Windows 10 kurulumunu yapabilirsiniz. İslemde lütfen yükselt'e tıklamayın!

Bilgisayarınızda "CTRL" "alt" "delete" tuşlarına basın aynı anda laptopunuz eğer yeniden başlamazsa Power butonundan yeniden başlatın eğer baslatmada yükleme hatası alırsanız.
Bu adımları izleyin.
Bir USB flash bellek 8 GB varsa baska bir bilgisayara takın ardından Rufus programını indirin indirdikten sonra Microsoft resmi sitesinden Windows 10 ISO indirin. İndirdikten sonra disk görüntüsü seç'e tıklayın ardından Windows 10 ISO dosyasını seçin ve bilgisayarınız sanırım UEFI GPT diski seçin ardından başlat'a tıklayın. İslem tamamlandığında USB'yi laptopunuza takın taktıktan sonra laptopu kapatın ve boot Manager tusunu öğrenin ve o tusahiç durmadan basın boot Manager geldikten sonra listeden Windows 10 kurulumu yüklü olan flash belleği seçin ve enter tusu ve boşluk tusuna basın. Windows 10 yükleme açılacaktır açıldıktan sonra Windows 10 kurulumunu yapabilirsiniz. İslemde lütfen yükselt'e tıklamayın!

Yaptim hocam cok teşekkür ederim ilk dediginiz gibi Windows Media tool olusturdum BIOS'tan USB load dedim direk format attim her şeyi silerek.
Bu adımları izleyin.

Hocam benim size bir sorum olacak Windows 10'dayken bir şey olmuyordu fakat Windows 11 de masaustunde sabit dudurken acildiktan sonra her şey donuyor Power tusuna uzun basip kapatip tekrar aciyorum, her acildiktan 5-10 dakika sonra ayni şey oluyor, PC'ye zarar verecek die korkuyorum, oyun oynarken bir şey olmuyor, ekran karti her şey guncel formattan önce de ayni simdide ayni, yardimci olursaniz sevinirim.

Son düzenleme:
Yaptim hocam cok teşekkür ederim ilk dediginiz gibi Windows Media tool olusturdum BIOS'tan USB load dedim direk format attim her şeyi silerek.

Hocam benim size bir sorum olacak Windows 10'dayken bir şey olmuyordu fakat Windows 11 de masaustunde sabit dudurken acildiktan sonra her şey donuyor Power tusuna uzun basip kapatip tekrar aciyorum, her acildiktan 5-10 dakika sonra ayni şey oluyor, PC'ye zarar verecek die korkuyorum, oyun oynarken bir şey olmuyor, ekran karti her şey guncel formattan önce de ayni simdide ayni, yardimci olursaniz sevinirim.

Bilgisayarı baslat menüsünden yeniden başlat ama Shift tusuna basılı tutarak lütfen bekleyin yazacak bittiğinde gelişmiş seçenekler>komut Istemi'ni seçin. Laptop yeniden başlıcak komut istemi açılınca bu komutları yeniden yazın. SFC /scannow bootrec /fixmbr bootrec /rebuildbcd yazın ve islemler tamamlanınca wpeutil reboot yazın. Bilgisayarınızı yeniden başlayınca bu sorunun çözülmesi gerekiyor.

Bilgisayarı baslat menüsünden yeniden başlat ama Shift tusuna basılı tutarak lütfen bekleyin yazacak bittiğinde gelişmiş seçenekler>komut ıstemi'ni seçin. Laptop yeniden başlıcak komut istemi açılınca bu komutları yeniden yazın. SFC /scannow bootrec /fixmbr bootrec /rebuildbcd yazın ve islemler tamamlanınca wpeutil reboot yazın. Bilgisayarınızı yeniden başlayınca bu sorunun çözülmesi gerekiyor.

Tamam hocam cok teşekkürler. Eve gidince deneyecegim, her gün ilk acilista masaustinde 2-3 dk durdugumda donuyor Power tusuna uzun basip kapatinca tekrar aciyorum bu sefer aynisi olmuyor, 1 gun sonra eve donunce oluyor, mesela masaustu yerine acar acmaz direk oyuna girersem bir şey olmuyor gayet iyi, sanirim masaustu mesela ses butonu Power altta koselere tiklayinca falan donuyor ya da settingse tiklayinca, masaustunde herhangi bir şeyle ilgilenince donuyor browser açınca ya da Steam'e tikarsam. Anlamadim.

Attığım kodlar sorunu çözmesi gerekiyor.

Cok teşekkürler hocam oldu, bende yazacaktım zaten, MSI sitesinden tum driverlari yukledim sizin kodlari yazdim hepsi oldu cok sukur.
Sadece baslangicta SFC scannow yazdiktan sonra resource protection could not perform the requested operation, bende onu PC'ye girince yazdim, Hocam bu kodlar ne ise yariyor?

Cok teşekkürler hocam oldu, bende yazacaktım zaten, MSI sitesinden tum driverlari yukledim sizin kodlari yazdim hepsi oldu cok sukur.
Sadece baslangicta SFC scannow yazdiktan sonra resource protection could not perform the requested operation, bende onu PC'ye girince yazdim, hocam bu kodlar ne ise yariyor?

Sistem dosyalarını onarıyor. Bilgisayarınızdaki sorun çözüldü. İse lütfen çözüm olarak isaretletleyin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı