Windows çok fazla kaynak tüketiyor

Hocam öncesi sonrası SS alırsanız paylaşın fark olacak mı bakalım bir de işlem uzun sürebilir sakın iptal etmeyin bitince powershel de en altta finished yazacak ondan sonra yeniden başlatın eğer hata alırsanız önce bir geri yükleme kaydı oluşturun.
Bende tam yedek alıyım mı diye soracaktım siz yazmışsınız zaten.

Merhaba, dün bilgisayarıma virüs tehlikesi dolayısıyla format atmıştım ve ilk başlarda RAM tüketimi %30 civarıydı. Şu anda hiçbir yüklü oyun yok ve toplasan 3-4 program yüklü. Fakat hala %50 RAM tüketiminin altına düşemiyorum. Bu normal mi? Laptop kullanıyorum ve tiny10 veya 11'e geçesim var.

Sakın Custom Windows kullanmayın.
Windows 11 veya 10 LTSC sürümlerine bakın.
Home/Pro kullanmak isterseniz gereksiz servisleri kaldırabilirsiniz.

Bende tam yedek alayım mı diye soracaktım siz yazmışsınız zaten.

Zaten orada default a dönebilirsiniz isterseniz run tweaks ın sağında ben her ihtimaline karşı kayıt aldım ama bir sorun yaşamadım.

Sakın Custom Windows kullanmayın.
Windows 11 veya 10 LTSC sürümlerine bakın.
Home/Pro kullanmak isterseniz gereksiz servisleri kaldırabilirsiniz.

Katılıyorum veya Microsoft üzerinden kurulum sonrasında bu tarz programlar ile gereksiz şeyleri kaldırmak daha güvenli.

Merhaba, arkada boştayken gereksiz Windows servisleri çalışıyor sadece. Microsoft Edge'de ayar yaptım birkaç tane ve şu anda %10'luk bir kazanç var fakat hala ağır çalışmakta. LTSC sürümlerinin 90 günlük süresi oluyor sanırım. Onu nasıl uzatacağız?

Merhaba, arkada boştayken gereksiz Windows servisleri çalışıyor sadece. Microsoft Edge'de ayar yaptım birkaç tane ve şu anda %10'luk bir kazanç var fakat hala ağır çalışmakta. LTSC sürümlerinin 90 günlük süresi oluyor sanırım. Onu nasıl uzatacağız?

Ben LTSC değil orijinal Windows 10 ISO'suna uyguladım.

Verdiğim rehberdeki üst de verilen ayrı bir tool var onunla etkinleştirme yapılabiliyor diye düşünüyorum.

Hocam şu konudaki programı kullanabilirsiniz sadece bu işlemi yapın.

Eki Görüntüle 2328401
winutil i indiricez mi.

winutil i indiricez mi.
Ha sadece ps yetiyormuş.

Winutil i indireceğiz mi?

Hocam PowerShell yönetici olarak aç bu komutu "irm "https://christitus.com/win" | iex" gir enter yap önüne gelen pencereden tweaks a bas sonra standart deyip run tweaks a bas PowerShell üzerinde işlem yapacak cihazının performansına göre 1 saat sürebilir işlem bitince PowerShell'de en altta finished gibi bir şey yazar ondan sonra sistemi yeniden başlat eğer bir sorun yaşarsan önceki sistem kaydına geri dön veya undo swect tweaks deyip işlemi geri alabilirsiniz orijinal etkin ISO ise vintuil işlemi lazım değil.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı