Windows Defender BackDoor Tespit Etti

Harun OKUDUCU

Kilopat
Katılım
4 Nisan 2017
Mesajlar
44
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bu olayı "iki ayrı laptopta" ve "bir masaüstü bilgisayar" olmak üzere toplamda 3 farklı "Windows 10 Home 20H2" işletim sistemine sahip cihazda denedim. Öncelikle bir laptopa "Configure Defender" indirdim ve Windows Defender "Backdoor:Win32/Bladabindi!ml" tespit etti. Daha sonra başka laptopa hem "Configure Defender" hem de Recep Baltaş'ın paylaştığı "DirectX İndirme Aracını" indirdim ve aynı şeyle karşılaştım. Masaüstü bilgisayarımda ise Kaspersky Security Cloud Free var ve aynı dosyaları indirip hem Kaspersky ile hem de Windows Defender ile tarattığımda bir sorun tespit etmedi. Yorumu veya bir düşüncesi olan var mı?

"Configure Defender", Windows Defender'ı yapılandırmak için yapılmış bir araç.

Ekran Görüntüsü (1).png


Ekran görüntüsü 2021-02-12 190947.png


Ekran görüntüsü 2021-02-12 191052.png
 
Bu olayı "iki ayrı laptopta" ve "bir masaüstü bilgisayar" olmak üzere toplamda 3 farklı "Windows 10 Home 20h2" işletim sistemine sahip cihazda denedim. Öncelikle bir laptopa "configure Defender" indirdim ve Windows Defender "Backdoor:Win32/Bladabindi!ml" tespit etti. Daha sonra başka laptopa hem "configure Defender hem de Recep Baltaş'ın paylaştığı DirectX indirme aracını indirdim ve aynı şeyle karşılaştım. Masaüstü bilgisayarımda ise Kaspersky Security Cloud Free var ve aynı dosyaları indirip hem Kaspersky ile hem de Windows Defender ile tarattığımda bir sorun tespit etmedi. Bilgisayarımdaki Windows sürümü de aynı (Windows 10 Home 20h2). Yorumu veya bir düşüncesi olan var mı?

Özet: Aynı dosyayı iki bilgisayar (Windows Defender) kötü amaçlı yazılım, diğer bilgisayar ise güvenli olarak algıladı, indirdiğim dosyaların zararlı yazılım olduğunu düşünmüyorum çünkü bir tanesi Technopat üzerinden indirdiğim DirectX indirme aracı.

Bilgi: "configure Defender", Windows Defender'ı yapılandırmak için yapılmış bir araç.


İndirdiğiniz DirectX orijinal değil, diğer program ise GitHub üzerinden yazılımcının biri içerisine RAT entegre etmiş Kaspersky indirip tam tarama yapın emin olmak için. @24099
 
Masaüstü bilgisayarımda ise Kaspersky Security Cloud Free var ve aynı dosyaları indirip hem Kaspersky ile hem de Windows Defender ile tarattığımda bir sorun tespit etmedi.
İndirdiğim DirectX masaüstü bilgisayarımda temiz gözüküyordu.

DirectX VirusTotal: VirusTotal

Configure Defender VirusTotal: VirusTotal
 
Dosyalarda zararlı yok. Ancak Defender olanı kullanmayın.
Aslında Configure Defender aracı, Defender'ın ayarlarını detaylı ve pratik olarak yapılandırmaya yarıyor. Geliştirici, Defender tarafından zararlı olarak tespit edilmesin diye araca Defender'ı açma-kapama komutu dahi koymamıştı. Ancak sanırım diğer ayarları değiştirdiğinden artık Defender tarafından zararlı olarak kabul ediliyor.

@acv 'ın koruma iyileştirmeye yönelik tavsiye ettiği araçlardan biriydi, muhtemelen sosyaldeki herkes ondan öğrendi:)

 
Son düzenleme:
Takip ettiğim bir YouTube kanalından öğrendim:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Backdoor yazılımı kameraya erişebilir mi?
Backdoor yazılım değil zararlı tipi. Bu zararlı tipi arka kapı veya gizli işler çevirmeyi seven zararlılara takılır bu yüzden evet izleyebilir zararlı onun için tasarlandıysa.
 
Bana bunun! Mclg olanı bulaştı. nasıl çözülür? format mı tek çözüm?
Tespit ettiyse formata neden gerek olsun? Temizleyin temizleyemiyorsa başka bir AV ile kaldırın. Gerçek zararlı da olmayabilir emin olmak için KIS ile kontrol edin.
 

Geri
Yukarı