Windows Defender kapatılmalı mı?

novexx

Decapat
Daha fazla  
Göründüğünden daha işlevsiz bir program olduğunu biliyorum ama, günlük bilgisayar kullanımımda Windows Defender çok önüme çıkıyor. Dolayısıyla da kapatmak zorunda kalıyorum. Sizce tamamen kapatmalı mıyım kalıcı olarak? Çünkü gereksiz görüyorum zaten fazla işlevi olan bir antivirüs sistemi değil bildiğim kadarıyla. Tamamen kapatmam risk açısından bir şeyleri değiştirir mi?

Bir de ayrıyeten herhangi bir antivirüs programı kullanmıyorum eğer ücretsiz veya ucuz bir antivirüs programı var ise önerirseniz sevinirim.

Göründüğünden daha işlevsiz bir program olduğunu biliyorum ama, günlük bilgisayar kullanımımda Windows Defender çok önüme çıkıyor. Dolayısıyla da kapatmak zorunda kalıyorum. Sizce tamamen kapatmalı mıyım kalıcı olarak? Çünkü gereksiz görüyorum zaten fazla işlevi olan bir antivirüs sistemi değil bildiğim kadarıyla. Tamamen kapatmam risk açısından bir şeyleri değiştirir mi?

Bir de ayrıyeten herhangi bir antivirüs programı kullanmıyorum eğer ücretsiz veya ucuz bir antivirüs programı var ise önerirseniz sevinirim.

Ekstra programlar her ne kadar sistemi yormadığı söylense de 3.parti antivirüs programları sistemi yoruyor indirmenizi tavsiye etmem hocam Windows Defender'i kapatmanıza gerek yok kendisi halleder. Başka da program kurmayın

Hocam peki tamamen kapatsam risk açısından bir fark olur mu?

Bu sizin kullanımınıza bağlı. PC'yi sadece bilindik web servisleri ve Steam gibi platformlardan oyun oynamak için kullanıyorsanız olmayabilir ama yanlışlıkla zararlı barındıran bir bağlantıya tıklarsanız veya bilmediğiniz bir dosyayı açarsanız her şey için artık çok geç olur. Eğer Defender olmasın diyorsanız Kaspersky deneme başlatın doğru hatırlıyorsam en az 1 ay deneme süresi vardı. Memnun kalırsanız satın alırsınız. Yok uğraşmam derseniz en azından Defender açık kalsın, düşündüğünüzden daha işlevsel.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı