Windows Defender neden var?

vdk

Centipat
Makaleler
3
Yer
İzmir
İşletim sistemiyle bütünleşik olması dışında ne gibi bir iyi yanı var? Şahsi fikirlerime göre sayacak olursak;

Windows Defender'ın güncellemeleri Windows Update üzerinden alması. Windows Update'i muhtemelen zaten kullanıyorsunuz, bu yüzden Defender'ın güncellenip güncellenmediğini düşünmenize gerek yok.

Windows Defender, kayıt defteri üzerindeki değişikliklerini algılayabiliyor, Kullanıcı Hesabı Denetimi isteklerini sessizce yönetebiliyor ve Kurtarma Ortamı üzerinden zararlıları kaldırabiliyor.

Peki ya tüm bunlar yeterli mi? Bence değil.
Windows Defender işte bu memeden öteye hiçbir zaman geçemedi benim gözümde.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ne yazık ki bir çok kişi önyargıyla yazmış ama şundan emin olabilirsiniz: Diğer antivirüsler ne kadar güvenliyse, Windows Defender da o kadar güvenlidir. Bunu yıllardır Windows Defender kullanan ve her formattan önce Kaspersky, Bitdefender vb programlarla sistemi taratıp, kaçırdığı bir şey var mı diye kontrol eden birisi olarak söylüyorum. Hatta kullanım kolaylığı ve sistem uyumu bakımından diğer antivirüslerden 1-2 tık üstte olduğu da aşikar.

Not: Daha Windows başlamadan, EFI'den başlayan tek antivirüs diye biliyorum ayrıca... Diğer antivirüsler Microsoft'a epey kızmışlardı bu sebepten; Rekabeti ortadan kaldırdığı için...

Bunu diyecektim bende, ben kapatıyorum ve herhangi bir virüs programı da kullanmıyorum, bence gereksiz virüs programları şuanki bilgisayar kullanımım icin.

7-8 yıldır Defender kullanırım. Net söyleyeyim başta bende ek bir anti-virüs yazılımı kullanırdım ancak gözümün önünde gelişen bir yapısı var ve kullanımı vs. çok da rahat.

Ben profesyonel kullanıcılar için birebir olduğunu düşünüyorum. Nereye girilip girilmeyeceğini az çok bilen insanların bilgisayarında zaten virüs olmaz.

Ayak bağı olmak için. Şaka maka bence gayet işe yarayabilir normal bir kullanıcı için.

Çıktığından beri windows def. Kullanıyorum, arkadaşların da dediği gibi, nereye girip neyi indireceğini bilen kullanıcılar için bire bir. Benim sistemim 10 yıllık ve bu yüzden Kaspersky gibi işletim sistemine yük bindiren Antivirusler istemiyorum. Korumasının da gayet tatminkar olduğunu düşünüyorum

Kaç kez deneyimledim WORM türü virüs girse dahi uyarısını bile göstermiyor kısaca şöyle diyeyim, Namık Kemal'in bir sözü var bilirmisin ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…