Windows Defender tek başına yeterli mi?

Makaleler
4
Yer
Alanya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci: AMD Ryzen 3 3100 - Anakart: Gigabyte B450M-S2H - Ekran Kartı: Sapphire Pulse RX 6600 - RAM: Adata XPG Gammix 8GB 3200MHz (x2) - SSD: GeIL Zenith R3 High Performance 512GB - HDD: WD Blue 1TB 7200RPM - Kasa: Dark Diamond Pro Mesh - PSU: High Power 500W 80+ Bronze - Monitör: Asus TUF Gaming VG259QR 165HZ 1 ms

İşletim Sistemi: Windows 11 Pro

Telefon: Samsung Galaxy A52
Merhaba, sizce Windows Defender tek başına yeterli mi? Harici bir AV programı alınmalı mı? Asla crack falan kullanmam.
@300319

Merhaba, sizce Windows Defender tek başına yeterli mi? Harici bir AV programı alınmalı mı? Asla crack falan kullanmam.
@300319

Bilinçli biriyseniz gayet yeterli.

Crack işiyle uğraşıyorsan bilemem.

Yoksa, eski bilgasayarımda hiç crack uygulama yok sadece defender var bu güne kadar virüs kaynaklı bir sorun görmedim.
Arada bir taratmanızda fayda var.

Defender'ın performans ve güvenlik olarak çoğu AV'in gerisinde olduğunu düşünüyorum.

Ayrıca Defender'e göre sistemi daha az yoran ve daha güçlü AV'ler var örneğin: Kaspersky, Bitdefender, Norton vb.

Uzun bir süredir orijinale oranla daha fazla korsan içerik kullanmama rağmen Windows Defender da dahil hiçbir AV sistemi kullanmıyorum, nerede neyin nasıl yapılmasını bildikten sonra standart bir ev kullanıcısının AV'ye pek gerek duyacağını da sanmıyorum. Kullanmakta ısrarlı olan kişilerse WD'den devam edebilir, sistemsel olarak kaynak kullanımında pek bir etkisi yoktu diye hatırlıyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı