Windows defender tek başına yeterli midir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

mustafa1265

Hectopat
Yer
van
Daha fazla  
Meslek
öğrenci
Windows defender tek başına virüsten korumaya yeterli midir sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle konu başlığında en azından konu hakkında ufak bir ipucu veren ifade yazmanız gerekli. Ayrıca konu balığında her kelimenin ilk harfi büyük yazılır. Ayrıca başlıklarda noktalama işareti kullanılmaz, sadece bazı durumlarda soru işareti (?) kullanılır.

Sorunuza gelirsek size bağlı. Eğer korsan oyun oynuyor her önünüze gelene tıklıyorsanız bütün antivirüslerin veritabanının birleştirildiği özel bir antivirüs kullansanız bile yeterli olmaz. Ancak benim gibi korsan oyun veya yazılım indirmiyor, hatta çok duyulmamış ücretsiz yazılımları bile indirmiyorsanız, linkleri tıklamadan önce kontrol ediyorsanız antivirüse ihtiyacınız bile yok windows defender yeterli olacaktır.

Eklemeyi unutmuşum kullandığınız bütün yazılımları (işletim sistemi dahil) güncel tutmanız gerekli.

Windows defender virüsten korumaya yeterlidir. Windows defender kullanmak istemiyorsan Kaspersky kullanabilirsin.

Tek başına yeterli olduğunu düşünmüyorum. Pek etkili değil.

Günümüz ücretli güvenlik yazılımları bile tam anlamıyla yeterli değilken Defender'ın yeterli olmasını beklememeliyiz.

Kullandığı teknoloji, veritabanı bakımından vasattır. Fakat Microsoft hiç güvenlik yazılımı kullanmayan veya tecrübesiz kullanıcılar için önemli zararlıları temizlemesi ve tam olarak korumasa da aktif bir koruma amacı olması amacıyla Defender'ı yerleşik olarak bünyesinde barındırmakta.

Günümüz ücretli güvenlik yazılımları bile tam anlamıyla yeterli değilken Defender'ın yeterli olmasını beklememeliyiz.

Kullandığı teknoloji, veritabanı bakımından vasattır. Fakat Microsoft hiç güvenlik yazılımı kullanmayan veya tecrübesiz kullanıcılar için önemli zararlıları temizlemesi ve tam olarak korumasa da aktif bir koruma amacı olması amacıyla Defender'ı yerleşik olarak bünyesinde barındırmakta.

Dikkatli bir kullanıcı olunduktan sonra, korsan yazılıma yer vermedikten sonra bir anti virüs kullanmak lazım mı sizce ? Ben fazlasıyla dikkatliyim bu konuda ve gerek duymadım bugüne kadar nedense.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı