Windows Defender yeterli mi?

mertaltug

Hectopat
Daha fazla  
Bende Kaspersky var antivirüs olarak fakat GoodbyeDPI kuracağım. Kaspersky ile sanırım çalışmıyormuş. Kaspersky kullanmayı bırakıp Windows Defender kullanmak yeterli olur mu? Korsan kullanmıyorum veya indirmiyorum, virüs yiyeceğimi düşünmüyorum ve bilinçli bir kullanıcıyım. Ne önerirsiniz?

Şirket bilgisayarı falan değilse ve dışarıdan dosya alımı yapmıyorsan yeterli. Oyunlarımı Steam veya Epic üzerinden alıp oynuyorum. Render programlarını resmi sitelerinden indiriyorum. Dışarıdan güvenilir olmayan sitelerden olan bir dosya veya setup alımı yapmıyorum. Şahsen 5 yıldır Defender kullanıyorum, bana yetiyor. Bilinçli bir kullanıcıysan yeterli olacaktır.

Ne indirdiğinizi biliyorsanız sorun olmaz. Ben mesela korsan oyun bile indirsem Windows Defender yeterli oluyor. Çoğu zaman kapalı. Şu ana kadar virüs derdim olmadı. Bilinçli bir şekilde, ne indirdiğinize dikkat ederseniz yeterli.

Bilinçli bir kullanıcıyım diyorsunuz. Dikkatliyseniz yeter de artar bile. Yine de korsana bulaşırım vs. diyorsanız dikkat edin.

Korsana bulaşmam hocam.

Şirket bilgisayarı falan değilse ve dışarıdan dosya alımı yapmıyorsan yeterli. Oyunlarımı Steam veya Epic üzerinden alıp oynuyorum. Render programlarını resmi sitelerinden indiriyorum. Dışarıdan güvenilir olmayan sitelerden olan bir dosya veya setup alımı yapmıyorum. Şahsen 5 yıldır Defender kullanıyorum, bana yetiyor. Bilinçli bir kullanıcıysan yeterli olacaktır.

Teşekkürler hocam yardımınız için.

Korsan kullansanız dahi, sakıncalı işler yapsanız dahi Windows Defender yeterli.

Daha anlaşılır olması için şöyle ifade edeyim.
Toplam virüs sayısının 1000 olduğunu varsayalım.
Defender 960 tanesini Karspersky ise 980 tanesini engelliyor ise benim açımdan karspersky kullanmama neden olabilecek tek şey PC de hayati bilgilerin olması olabilir. Aksi halde fazla güvenliğin getirdiği dezavantajlara karspersky yüklemek değmez.

"Her nimetin bir külfeti vardır." (GoodbyeDPI sorunu gibi)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı