Windows Defender'ın USB Portlarını Devre Dışı Bırakması

By-hayalet

Hectopat
Önceki sorun: Windows 10 1803 güncellemesini yaptıktan sonra Windows Defender güvenlik merkezi bilgisayarımdaki hiçbir USB girişinin çalışmasına izin vermiyordu. Daha doğrusu bunu sonradan anladım...

Ve şu anki sorun:

Windows Defender güvenlik merkezinde yeni eklenen bir özellik olan cihaz güvenliği sekmesinin altındaki özelliği aktif ettikten sonra defender yeniden başlatma uyarısı verdi.
Yeniden başlattıktan sonra tekrardan hiçbir USB girişim çalışmaz oldu.

İyi tarafı: sorunun ne olduğunu tamamen öğrenmiş oldum.
Kötü tarafı: önceki sorunda güvenli modda başlatıp Defender güncelleştırmesini kaldırdığımda sorun düzelmişti. Fakat bu sefer öyle bir şansım yok. Çünkü tekrar aynı işlemi yapmak için girdiğimde Güncelleştirme maalesef yoktu.

Şu an güvenli modda çalıştırmaktayım.

Temiz kurulum yapıp güncel BIOS yüklemeyi denediniz mi?

Temiz kurulum yapıp güncel BIOS yüklemeyi denediniz mi?

BIOS yazılımını daha önce güncelledim ve sorunu düzeltmedi.
Temiz kurulumdan kasıt Windows ise format atmadım ve atmadan çözmek istiyorum sorunu.
Tabii çözümü varsa.

Windows Defender'ı kapat farklı bir anti virus kurun. ESET nod32, Kaspersky, Avira önerimdir.

İlk bunu yaptım fakat bir tek güvenli modda açabildiğim için güvenli mod ESET nod32 ve Norton gibi antivirüsleri kurmama engel oldu.
Yani antivirüs kuramadım.

Güvenli modda antivirüs kurulumu yapamıyorum maalesef.
Sorun tam olarak nasıl düzeldi bilmiyorum.
Üst üste defalarca yeniden başlatma sonucu düzeldi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…