Windows "did not start properly" hatasi

358912

Hectopat
Makaleler
2
Bilgisayarimi her zamanki gibi kapattim ve kapanirken POWER_STATE_FAILURE hatasi aldim. Yeniden baslattiktan sonra Windows did not start properly hatasiyla karsilastim. Sistem bootloopa girdi. Guvenli moda giremiyorum ve rebuildbcd yapinca sadece F diskindeki windows.old cikiyor. Xubuntu uzerindeyim kusura bakmayin Türkçe klavye ayarlayamadim, secenegi yoktu.

Küçük bir sorum var. Xubuntu dosyalarını RAM'e kopyalayıp mı çalışıyor yoksa disk üzerinden mi? Az önce telefonumu düşürdüm ve kapandı da duruma göre yeniden başlatayım sistemi.
Live olarak USB'den çalışırsa RAM'e atıyor. Normal şartlarda diskten. Yine de işletim sistemlerinin çalışma mantığını düşünürsek hepsi bir kısmını RAM'de tutuyor.

Live olarak USB'den çalışırsa RAM'e atıyor. Normal şartlarda diskten. Yine de işletim sistemlerinin çalışma mantığını düşünürsek hepsi bir kısmını RAM'de tutuyor.
Live olarak çalıştırıyorum. Sormamın sebebi Ubuntu gibi dağıtımlar kendisini RAM'e atmıyor tamamen. Disk çıkınca yavaş yavaş bozulup sonra tamamen kullanılamaz hale geliyor.
Sanırım kimse çözüm bulamadı. Biraz daha bekleyip sonra geçici bir windows kurup BIOS güncelleyip ardından Arch kuracağım.

İlk olarak şimdi linux sisteminden bahsediyorsunuz sonra Windows bahsediyorsunuz konu baya karışmış. Windows açabiliyorsan sorun ZeroTier One sanal yazılımı, Sandboxie, npcap kaynaklı gözüküyor yazılımsal olarak. Donanımsal olarak da USB kaynaklı sorun bulunuyor. Klavye ve fare harici USB cihazlarını çıkartın.

BIOS'un da dediğin gibi güncel değil Windows veya Wİn PE olan bir sistemde güncelleyin. Önemli geliştirmeler içeriyor.

Sistem Windows ben sadece Xubuntu Live üzerindeyim. Türkçe klavye olmadığından söyledim onu özellikle. Windows açılmıyor Bootloop'a girdi. Zerotier One bir VPN Tüneli, nasıl bir sorun oluşturabilir en ufak bir fikrim yok. Npcap hata verince npcap.sys SERVICE_EXCEPTION hatası veriyor. Durum bu değil, hata POWER_STATE_FAILURE. Sistem tam yeniden başlarken yeşil ekran ile geldi. Minidump içinden Windows sürümünü görebiliyorsunuz sanırım. Bu sürümde olan bir hata olup olmadığını bilmiyorum çünkü. Benim düşündüğüm BCD dosyaları bozuldu. Fakat GPT için bir çözüm bulamadım. Şimdi ise Arch Linux ve Gnome ile sistemi kullanıyorum. BIOS güncellemesi yapabilmek için bir WinPE kullanmak istiyorum. Fakat uygun bir tane nereden bulabilirim? Kendim yapabilir miyim?

Windows açılmıyor Bootloop'a girdi.
Windows açılmıyorsa sisteminizin desteklediği Windows'u bootable edip format atın.
Zerotier One bir VPN Tüneli, nasıl bir sorun oluşturabilir en ufak bir fikrim yok. Npcap hata verince npcap.sys SERVICE_EXCEPTION hatası veriyor. Durum bu değil, hata POWER_STATE_FAILURE.
Nasılı filan gerekli değil kaldırın. Durumu sormadınız cevap istediniz verdik uygulayın.
WinPE kullanmak istiyorum. Fakat uygun bir tane nereden bulabilirim? Kendim yapabilir miyim?
Unix kodlamayı bilmiyorsanız yapamazsınız. Dediklerimi yapın sadece. Win PE ile uğraşmayın Win açılmıyorsa.

İnternet kullanımım kısıtlı bu yüzden .iso dosyasını indiremiyorum malesef.

Kaldırabilsem kaldırırdım fakat bana ZeroTier One gerekiyor çoğu zaman. Buna bir çözüm bulma ihtimalimiz yok mu? Diskten küçük bir parça alıp Windows kurmak istiyorum fakat Windows GRUB önyükleyicimi siler mi? (EFI partition bulunuyor sistemde yanına kurulabilirse benim için çok iyi olur)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…