Windows dijital lisans yeni PC'de etkinleştirilir mi?

ViperEyes77

Megapat
Daha fazla  
Merhabalar konuyu başlıkta tam anlatmadım, 2016'da bildiğiniz gibi Windows 10 ücretsizdi ve bende o zamandır PC mi yılda 1 kere formatlayıp kullanıyorum ve bu dijital ürün kodunu anakart kaydediyor diyorlar, peki ben yeni PC topladıktan sonra Windows benden Windows'u etkinleştirmemi mi isteyecek? Yoksa Microsoft hesabımı girince otomatik olarak Windows etkinleşecek mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows'u etkinleştirmenizi isteyecek.

Dijital ürün kodları anakartları baz alır diye biliyorum
Konuyla alakalı olarak sosyalde 1 sene önce @feneresevdalı tarafından yazılan;
OEM Key => Tek anakart - Tek etkinleştirme
Retail Key => İstediğin kadar cihazda etkinleştirme => Aynı anda sadece 1 bilgisayar
ibaresi var. Buradan da ulaşabilirsiniz.

Son düzenleme:
Şimdi CMD'den baktım açıklamada Retail Channel olarak gözüküyor.

Bu durumda;

OEM Key => Tek anakart - Tek etkinleştirme
Retail Key => İstediğin kadar cihazda etkinleştirme => Aynı anda sadece 1 bilgisayar

Bu bilgiye göre Windows ürün anahtarını istediğin cihaz(lar)da etkinleştirebilirsin ama aynı anda sadece tek bilgisayarda kullanabilirsin.

Bu durumda;

Bu bilgiye göre Windows ürün anahtarını istediğin cihaz(lar)da etkinleştirebilirsin ama aynı anda sadece tek bilgisayarda kullanabilirsin.

Tamamdır anladım peki ürün anahtarımı nasıl öğrenebilirim, bir de yeni PC alınca bu PC'deki Windows'u biçimlendirmemmi gerekecek?

Tamamdır anladım peki ürün anahtarımı nasıl öğrenebilirim, bir de yeni PC alınca bu PC'deki Windows'u biçimlendirmemmi gerekecek?
Ürün anahtarınız Windows 10'u satın aldıktan sonra size gönderilen doğrulama e-postasında veya satıcının web sitesinden erişilebilen dijital kutuda bulunur.

Ürün anahtarınız Windows 10'u satın aldıktan sonra size gönderilen doğrulama e-postasında veya satıcının web sitesinden erişilebilen dijital kutuda bulunur.

Windows'u kutu ile almadım, dediğim gibi Windows 10 2016, 2017 arası ücrestsizdi ve oradan kurmuştum ve mail kim bilir nerededir.

Windows'u kutu ile almadım, dediğim gibi Windows 10 2016, 2017 arası ücrestsizdi ve oradan kurmuştum ve mail kim bilir nerededir.

Bu konu hakkında daha fazla bilgiye sahip değilim. Sizi de yanlış yönlendirmek istemem. Tarayıcıdan "Ürün Anahtarımı Nasıl Bulabilirim?" gibi aratarak Microsoft Support'ta yayınlanan makalelere göz atabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…