Çözüldü Windows Driver Verifier Sonrası Mavi Ekran

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Mavi ekran aldığım için Windows Driver Verifier kullandım ve yeniden başlattım. 2 yeniden başlatışımda mavi ekran aldım. Dump dosyam: 012021-40718-01.rar @claus @Enes3078 @Recep Baltaş @Murat5038 BIOS güncellemesi yapmaktan çekiniyorum ama elektrik kesintisi nedeniyle. Kesin gerekliyse risk alabilirim.
Origin soruna sebep olduğu için kaldırdım.

Son düzenleme:
Çözüm
Sistemsel sorun var. En son ne zaman temiz kurulum oldu bu sisteme?
Öncelikle temiz kurulum yapmalısın. Sonrasında sürücüleri manuel olarak tek tek güncelleyelim.
Kısaca pek önemli bir sorun değil. Mümkünse dediklerimi uygulayın.
Dostum aslında sorunu kendin teşhis etmişsin. BIOS güncellemesi yapman gerekecek. Driver Verifier uygulaması da hata vermiş. Sanırım kaldırman iyi olacak.
Driver Verifier bilerek hata verdirir. Hatalı sürücüyü sen bulursun. OriginWebService olarak tespit ettim. Kaldırdım ve uyku modunu tamamen kapattım. Şu anlık sorun yok.

Öncelikle temiz kurulum yapmalısın. Sonrasında sürücüleri manuel olarak tek tek güncelleyelim.

Çözüm
Hocam, 1.5-2 yıl oldu. Bugün UEFI format atılacak. Aldığım diğer dumpları paylaşsam bakabilir misiniz? Onlar da RAM'i işaret ediyor.
010521-32750-01.rar/ 011021-18531-01.rar / 011921-59109-01.rar şimdiden teşekkür ederim.

Aynen dosyalardada dediğim şekilde sistemsel görünüyordu.
RAM için kesin diyemem. İstersen memtest yapabilirsin.
Hocam, Memtest temiz çıkıyor ancak uyku modunda çıkınca pc mavi ekran yiyorum. Sebebini bulamadım. :( RAM'in oturmamış olmasından şüphelendim bir tık. Kilitler tam eşit hizada durmuyor. Söküp takacağım ardından formatlayacağım. @283156 kilitlerin tam eşit hizada durmaması böyle bir soruna neden olabilir mi? Tam oturmamış vb. bir durum buna neden olabilir gibi geldi. Doğrular mısın? İstenirse fotoğraf yüklerim.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı