"Windows düzgün yüklenmemiş gibi görünüyor" hatası

Olga666

Kilopat
Merhaba arkadaşlar, dün arkadaşımın SSD'si geldi 240GB'lık. Kendisi de bilgisayar konularına çok hakim olmadığı için parça takmaktan korkuyor bozarım diye. Ben de uzun zamandır tanıdığım bir bilgisayarcıyı önerdim. Bilgisayarı kardeşine vermiş götürsün diye, o da farklı bir bilgisayarcıya götürmüş. Sonra adam SSD'yi almış, içine 1 TB'lık SSD takmış. Biz ilk başta hard disk takıp dolandırdı sandık, sonra görev yöneticisinden baktık SSD yazıyordu. Biz de hangi marka diye bakmak için Hard Disk Sentinel indirirken tam setup indiğinde tıkladık ve SmartScreen'e ulaşılamıyor deyip bilgisayar kapandı. Sonra 3 kere tekrar denedik, en sonunda "Windows düzgün yüklenmemiş gibi görünüyor" hatasını verdi. Biz de alttaki fotoğraftaki ekrana geldik, oradan ayar yapmaya çalıştık fakat adam farklı bir Microsoft hesabına girmiş, şifre istiyordu. Sonra arkadaşım sıfırdan format atmayı denedi, Windows yükleniyor %9'da kalıp dondu. Sonra yeniden başlattı. Şimdi de hoş geldiniz ekranına gelip donuyor. Başka da bir şey olmuyor. Sizce adam bozuk SSD'yi mi vermiş, şimdi ne yapmalıyız?

image0.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Çoğu ihtimal full bad sector bulunduran bir disk takılmış bilgisayara. Bu yüzden garanti dışı başka bir yere sistemi vermeyin. Verecekseniz de içindeki bütün donanımların bilgilerini alın. Fotoğraflarını çekin. Videoya alın. Büyük bir aile bireyi ile gidip diskinizi almaya çalışın. Disk biçimlendirilmeden gitseniz iyi olur. Tabi içinde o kadar önemli bilgi yoksa. Disk içinde kayıtlı olan mail adresinin şifreleri değişmeyi unutmayın. Her türlü şey başınıza gelebilir.

Arkadaşlar kusura bakmayın geçici kısıtlama almıştım SSD sahibi ben değilim arkadaşım, şimdi malum sokağa çıkma yasağı var şimdi bozuk bilgisayar elinde mi patladı?

Arkadaşlar kusura bakmayın geçici kısıtlama almıştım SSD sahibi ben değilim arkadaşım, şimdi malum sokağa çıkma yasağı var şimdi bozuk bilgisayar elinde mi patladı?
Evet. Geçmiş olsun. Yeni bir disk almak zorunda kaldı arkadaşınız. Bilgisayarcının çaldığı diskin içinde opera gibi tarayıcılarda olan hesapların şifrelerini acil değişsin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı