Windows ek bölümünü SSD'ye değil de HDD'ye oluşturuyor

KadirElvan

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar Windows 10'u kurmaya çalıştığımda şöyle bir sorunla karşılaşıyorum Windows 10 kurtarma bölümünü SSD'ye kurmak istiyorum ama SSD kısmında ek bölümleri oluşturmuyor. HDD yeni bölüm eklediğim zaman o zaman ek bölüm oluşturuyor ben SSD'de oluşturmasını istiyorum ne yapabilirim? HDD'yi Caddy ile CD-ROM yerine bağladım format ekranında yeni bölüm oluştururken böyle oluyor sistemi SSD'ye yüklemek istiyorum? Bir türlü yapamadım.

Evet, bu çok saçma ama çözümü basit bir sorun. Format öncesinde HDD'yi sisteme takmayın ve format sonrası HDD'yi sisteme takın. Bu sayede tüm bölümler SSD'ye kurulur.

Arkadaşlar Windows 10'u kurmaya çalıştığımda şöyle bir sorunla karşılaşıyorum Windows 10 kurtarma bölümünü SSD'ye kurmak istiyorum ama SSD kısmında ek bölümleri oluşturmuyor. HDD yeni bölüm eklediğim zaman o zaman ek bölüm oluşturuyor ben SSD'de oluşturmasını istiyorum ne yapabilirim? HDD'yi Caddy ile CD-ROM yerine bağladım format ekranında yeni bölüm oluştururken böyle oluyor sistemi SSD'ye yüklemek istiyorum? Bir türlü yapamadım.

HDD'yi çıkarıp SSD'ye Windows'u kurun sonra HDD'yi takın.

Hayır görür. Harf atamanız gerek sadece diske o kadar. Siz HDD'siz kurulum yapın ve daha sonra aşağıdaki rehbere göre harf atayıp sonucu bildirin lütfen.

Kasanın içinden ve BIOS'tan Boot sekmesinden resimler atın bakalım.
Kesin bir yerde hata yapıyorsunuz.

Elimdeki laptop modeli HP 15AC108NT BIOS'ta legacy Support disable yaptım daha sonra açılırken F9 ile Boot menusunden USB'yi şeçtim kurulum normal oluyor fakat SSD'ye ek bölüm oluştumuyor.

Hayır görür. Harf atamanız gerek sadece diske o kadar. Siz HDD'siz kurulum yapın ve daha sonra aşağıdaki rehbere göre harf atayıp sonucu bildirin lütfen.

Bu dediğiniz işlemleri yaptım hatta diskpart üzerinden veya aygıt yöneticisinden göremediğimden hard diske harf ataması yapamadım görmediği için ama kurulumda görüyor.
Kasanın içinden ve BIOS'tan Boot sekmesinden resimler atın bakalım.
Kesin bir yerde hata yapıyorsunuz.
Önce söküp formatladım fakat daha sonra taktığımda sistem görüyor ama bu sefer ne CMD'den neden bilgisayarı kısmında biçimlendirme yapmanız gerek yazıyor aygıt yönetici dahi biçimlendirmeye başlıyor öyle kalıyor D'yı kullanmak için önce disk biçimlendir diyor biçimlendire bastığımda PC kasmıyor işlem yapıyorum ama biçimlendirme hiç ilerlemiyor ve bitmiyor yaklaşık 10 dakikadır bekliyorum.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2021-05-28 at 19.14.58.jpeg
    WhatsApp Image 2021-05-28 at 19.14.58.jpeg
    128,4 KB · Görüntüleme: 17
  • WhatsApp Image 2021-05-28 at 19.14.57 (2).jpeg
    WhatsApp Image 2021-05-28 at 19.14.57 (2).jpeg
    130,8 KB · Görüntüleme: 9
  • WhatsApp Image 2021-05-28 at 19.14.57 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2021-05-28 at 19.14.57 (1).jpeg
    110,1 KB · Görüntüleme: 11
  • WhatsApp Image 2021-05-28 at 19.14.57.jpeg
    WhatsApp Image 2021-05-28 at 19.14.57.jpeg
    174,6 KB · Görüntüleme: 18
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı