Çözüldü Windows format ekranında BitLocker açık diski görmüyor

• Konuyu başlatan Syotch
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 5
  • Görüntüleme 4.388
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Syotch

Hectopat
Windows 10 kullanıyordum ve Windows 11'e formatlamak istedim. Format ekranında BitLocker'ın açık olduğunu unutarak bazı disk bölümlerini sildim. Şu an sadece iki tane ayrılmamış alan ve birincil alan var. BitLocker olduğu için Windows'u diskin ana bölümüne kuramıyorum, diğer kısımları sildiğim için de bilgisayarım açılmıyor nasıl çözebilirim yardımcı olur musunuz?

Dosya Ekleri

• 20230301_233645.jpg
    20230301_233645.jpg
    196,4 KB · Görüntüleme: 328
Çözüm
Disk biçimlendirilemiyor muhtemelen BitLocker olduğu için.
Kurulum sırasında disk biçimlendirdiğimiz ve seçtiğimiz bölümde Shift + F10 tuşlayıp komut satırını açıp aşağıdaki kodları dener misiniz?

• Diskpart
  • List disk.
  • Select disk X ( bu X senin SSD ) sende muhtemelen 1. disk 0 olarak gelecektir(select disk 0)
  • Clean
  • Exit
  • Exit
İşlemden sonra bir kez geri gelip aynı sayfaya yeniden girin.
Windows 10 kullanıyordum ve Windows 11'e formatlamak istedim. Format ekranında BitLocker'ın açık olduğunu unutarak bazı disk bölümlerini sildim. Şu an sadece iki tane ayrılmamış alan ve birincil alan var. BitLocker olduğu için Windows'u diskin ana bölümüne kuramıyorum, diğer kısımları sildiğim için de bilgisayarım açılmıyor nasıl çözebilirim yardımcı olur musunuz?
Diskinizi biçimlendirip ikiye bölün ve oluşan ikinci bölüme kurmayı deneyin.

Disk biçimlendirilemiyor muhtemelen BitLocker olduğu için.
Kurulum sırasında disk biçimlendirdiğimiz ve seçtiğimiz bölümde Shift + F10 tuşlayıp komut satırını açıp aşağıdaki kodları dener misiniz?

• Diskpart
  • List disk.
  • Select disk X ( bu X senin SSD ) sende muhtemelen 1. disk 0 olarak gelecektir(select disk 0)
  • Clean
  • Exit
  • Exit

Çözüm

• Diskpart
  • List disk.
  • Clean
  • Exit
  • Exit

Sorunum çözüldü çok teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı