Rufus indirdim. Flash disk takdım bölümde. FAT32 ve GPT seçdim, ISO dosyasını kurdum. BIOS'tan UEFI seçtim, format bölümünde disk seçeceyin kısımda GPT yazılı bir makale çıkdı. Tam anlamadım ama tamamı seçdim, sonra mavi ekran geldi ve iki tane bölüm çıkdı. Windows 10 yazılı ve yukarıdakini seçdim sonra kurulumu tamamladım disk yönetim bölümünü açdığımda NTFS yazıyordu ama EFI bölümü vardı. Yani UEFI yüklüydü ama FAT32 olmadı yardımcı olursanız sevinirim.
USB belleğinizi hangi dosya formatında kullanmalısınız ve bu neden önemli, bu sorunun cevabını veriyoruz. USB bellekleri sık kullanan bir kullanıcı, büyük
Olayı biraz farklı anlamışsın. Format usb si oluştururken Fat32 olması iyi bir seçenektir. Zaten rufus ile usb'yi format için oluşturduğumuzda, eğer iso içerisindeki install.wim veya install.esd dosyası 4 gb 'tı aşmıyorsa otomatik Fat32 olarak kalıyor usb biçimlendirilmesi...
Ayrıca Fat32'yi usblerde iyidir diye biliyorum yanlış olmasın.
Olayı biraz farklı anlamışsın. Format USB'si oluştururken FAT32 olması iyi bir seçenektir. Zaten Rufus ile USB'yi format için oluşturduğumuzda, eğer ISO içerisindeki install.wim veya install. Esd dosyası 4 GB 'Ti aşmıyorsa otomatik FAT32 olarak kalıyor USB biçimlendirilmesi...
Ayrıca FAT32'yi USB'lerde iyidir diye biliyorum yanlış olmasın.
Olur mu bilmiyorum ama şöyle söyleyeyim; Windows kurulu diski fat32 yapmanın bir anlamı olmaz. İlla fat32 yapacağım diyorsanız. Diski sağ tıklayıp küçült deyin ekstra bir bölüm oluşturken fat32 olarak ayarlayın, ne kadar değer alır maksimum ne verilir bilgim yok. Denemedim, deneyin ve görün.
Yapmak istediğiniz işlemin hiç bir mantığı yok. Her şey normal şuan. Ayrıca C: Diskini fat32 yaptığınız diyelim, 4 GB' den büyük dosya yüklemek istediğinizde ne yapacaksınız ?