Windows formatı için ürün anahtarı yeterli mi?

HelloNegibor

Hectopat
Elimde bir adet Windows 10 Home for OEM DVD'si var. Bilgisayarıma format atmak istiyorum ancak DVD'yi okuyacak bir cihazım yok. Microsoft'un kendi sitesinden indirip üzerindeki ürün anahtarını kullansam yeterli mi yoksa DVD'yi kullanmam mı gerek?

Microsoft'un sitesinden indirip kurduktan sonra ürün anahtarını girmeniz yeterli, cihaza bir kere OEM key girdiyseniz o anahtar anakarta gömülür yani format attıktan sonra internete bağlanırsanız Windows etkinleşecektir.

O lisans anahtarı başka bir bilgisayarda kullanılmış ise aktivasyon gerçekleşmez. OEM lisansları anakart ile eşleştirilir. Eğer mevcut bilgisayarınızda kullanıldıysa sorun olmayacaktır.

Hatta o lisans anahtarı sizin bilgisayarınıza ait ise Windows otomatik olarak bilgisayarı tanıyıp aktivasyonu yapar.

Yanlış bilgi vermeyiniz. OEM DVD tek kullanımlık değil.
Adı üstünde OEM DVD diyorsunuz. OEM Orijinal ekipman üreticisi anlamına geliyor. Bu demektir ki tek kullanımlık bağlandığı bilgisayardan taşınamaz ve desteğini üreticisinin sağladığı keydir. Yanında DVD olması bir şey değiştirmez. Key OEM ise tek bilgisayar içindir. Key Retail Microsoft mağazasından alınan desteğini Microsoft'un sağladığı key ise başka bilgisayara taşınabilir.

Arkadaşım bende DVD key kullanıyorum. Kaç tane bilgisayar değiştirdim problem çıkmadı! DVD keyler telefonla doğrulanıyor yeni bilgisayar da.
Eğer aksi bir durum olursa Microsoft müşteri hizmetlerine bağlanıyorsun onlara DVD kutusunun resmini atıyorsun (key gözükecek şekilde) sana yeni lisans veriyorlar. Bilmiyorsan bilmişlik yapma. Bizzat hem kullanan, hem de Microsoft ile teyitleşen biriyim.

Kendi ağzınla söylüyorsun Microsoft'dan destek alıyorum diye. OEM laptoplarda gömülü gelen keyden bahsediyorum ben ve laptopların yanındada DVD veriyorlar. O dvdler OEM key ile geliyor ve laptop üreticileri desteğini sağlıyor. Senin almış olduğuna Microsoft destek veriyor buda Retail anlamına geliyor. Sen beni anlamıyorsun ama ben seni anlıyorum.Arkadaşın almış olduğu Windows 10 Home for OEM DVD desteğini Microsoft sağlıyor senin de söylediğin gibi doğru. Ayrıca bilmişlik yaptığım yok forum ortamındayız kim ne biliyorsa yazıyor sataşmanın sana veya başka birine kazandıracağı hiç birşey yok. Eğer bu bilmişlikse sende bilmişlik yapma.

Son düzenleme:
Konu açan kişinin mesajını iyi okursanız Laptop ile gelen DVD falan yazmamış. Ayrıca bugüne kadar laptop ile gelen Windows yüklü DVD ye hiç rastlamadım. 6-7 laptop aldım şimdiye kadar ve hiç birinde yoktu. O yüzden konu harici OEM DVD harici parayla satılan Windows DVD sürümüdür diye biliyorum. Konu açan detay verirse haricimi satın almış ona göre yönlendirme yaparız. DVD'den bahsediyor çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…