Windows güncellemesi yapmazsak sıkıntı olur mu?

Windows'a 2 tane küçük güncelleme gelmişte sizce yapmazsam sıkıntı olur mu?

Gelen güncellemelerin çoğu antivirus programı hata ve diğer sorunlar için olduğu için kullandığın sürüm hatalı veya sorunlu olabilir yeni nesi sorunlar için falan daha güvenli olacaktır güncellemen.

Genelde güvenlik güncellemeleri içerdiği için yapsan iyi olur ama yapmazsan da bilgisayara çok bilinmeyen şeyler indirmiyorsan sıkıntı olacağını zannetmiyorum.

Bazen güncellemeler çok önemli olabiliyor. Özellikle de her ayın 2. Salı gününde (mesela Ağustos 2020'in 8. günü o ayın 2. Salı gününe denk geliyor) Microsoft salı güncellemeleri yayınlıyor. Bunlara da birçoğumuz "Patch Tuesday" diyoruz. Patch Tuesday güncellemeleri güvenlik açıklarının kapatılmasına yoğunlaşıyor. Ayın sonraki günlerinde çıkan güncellemeler ise genelde kritik hata düzeltmeleri veya yeni özellikler getiriyor fakat Patch Tuesday güncellemeleri güvenlik açıklarını kapatıyor. Bu güncellemeleri yüklemezseniz bu gelen güncelleme ile kapatılan açıklardan faydalanan bir virüs saldırısından etkilenebilirsiniz. Bu yüzden zaten Windows 10'da güncelleştirmeler otomatik yükleniyor ve hiçbir şekilde kapatılamıyor.

Ben yüklemenizi öneririm. Dediğim gibi güvenlik açıklarının kapatılması için önemli. Fakat şimdi yapma imkanınız yoksa da şu an için pek bir şey olacağını sanmıyorum, eğer sistemde iyi bir antivirüs yazılımı yüklü ise.

Bir tane güncelleme varmışta galiba bazı sıkıntıları oluyormuş. O olursa sonra sorun çıkarsa diye korkuyorumda. Tabii kesin olucak değil ama genede içim rahat değil.

Sistemin güncel olması her zaman iyidir. Gerek güvenlik gerek performans açısından önerilen budur. Fakat Windows 10 için konuşuyorsak sürüm 2004'de ciddi hatalar olduğu kullanıcılar tarafından iletildi. Bazı düzeltmeleri bekleyip sonrasında sistemi güncelleştirmek mantıklı olabilir bazen.

Biraz aylar öncesinin konusu ama kendi açımdan yaşadığımı anlatmak istedim;
Benim sistemim çok iyi olmasına rağmen sırf güncellemeleri yapmıyorum diye kasıyormuş oyunlar en son Windowsu baştan kurdum güncellemeleri yaptım her şey mükemmel yolunda. Güncellemeleri eksiksiz yapmanı kesinlikle tavsiye ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı